Dragoste de la prima purtare

Poveste scrisa in cadrul competitiei SuperBlog 2016. Acest text este fictiune, orice asemanare cu persoane sau situatii reale este pur intamplatoare.
*
Blugii sunt prima alegere din momentul in care fac ochi dimineata si deschid larg usile dulapului meu de haine.

Fiind o fire mai baietoasa si caracterizandu-ma un stil de viata ceva mai agitat fata de cea mai mare parte a populatiei de acelasi sex, consider ca pantalonii din denim imi confera acea libertate de miscare de care am nevoie zilnic, “asortandu-se” foarte usor stilului meu usor anarhist de a ma imbraca. Prin urmare ii iau cu mine oriunde – la serviciu, in vacanta, la treaba sau in orice alt loc unde nu este impus un black tie.

Pentru serviciu de exemplu, am doua perechi de blugi – unii drepti si unii skinny, care, alaturi de camasile sau tricourile potrivite, se muleaza pe toate tipurile de activitati pe care le am de facut in zilele respective. Ii potrivesc astfel si pentru o intalnire mai importanta, cu pantofii si sacoul potrivite, dar si pentru acele zile de vineri prietenoase, cand, in asteptarea weekendului, toata lumea vine la serviciu imbracata mai lejer. Pentru vacanta in schimb, o rochita de blugi ma salveaza de fiecare data cand trebuie sa ma pregatesc repede pentru o plimbare prin cine stie ce locuri pe unde nu mi-au mai batut picioarele. Iar pentru treaba – am acea pereche de jeansi, super rezistenta si buna la toate, iar despre aceasta ultima pereche, trebuie musai sa iti povestesc una sau doua lucruri.

Cred ca fiecare dintre noi are o pereche de pantaloni preferata pentru momentele in care isi cauta de treaba. E acea pereche in care te simti super confortabil si nu te tine, nu te roade, stai in ei toata ziua si nu-i simti pe tine. Cum si eu sunt om ca oricare altul, am o pereche de blugi pe care-o zdrentuiesc prin toate locurile posibile si imposibile atunci cand ma apuca harnicia. Si adevarul este ca am perioade cand ma apuca destul de des. Dupa toane. Prin urmare, sunt de facut reparatii prin casa si trebuie sa dau si eu o mana de ajutor la carat faianta, gresie, lavabila sau alte asemenea materiale? Atat cat ma tin puterile evident, ca nu sunt Femeia Fantastica si nici nu trag de fiare. Raspunsul - iau blugii de scandal.
Imagine preluata de pe glamandgrace.com
Am de facut curatenie si de sters biblioteca de praf sau sa dau cu carpa pe deasupra si pe dedesubtul sifonierului, alaturi de mutat toate corpurile de mobilier din locul lor pentru a deretica si a face cele trebuincioase curateniei? Tot blugii de scandal.

Trebuie sa curat bicicletele si sa ma mozolesc de sus pana jos de ulei de lant, praf, resturi de noroi, vegetale si te miri ce alte dracovenii, dupa ce am fost intr-o tura in natura? Blugii!

Am de mers la tara sa dau o mana de ajutor la curatat gradina, smuls buruieni, dat cu var pe scoarta groasa a copacilor si alergat gainile pentru a le tine intr-o forma cat mai buna pentru supa lui Mamaie, pana vine cocosul sa ma alerge el pe mine? Evident, blugii de bataie.

Iar lista poate continua la nesfarsit! Ii folosesc absolut in toate locurile care tipa spre mine “HEI, ai de muncit bine aici! Pune mana si treci la treaba!” si pana acum nu m-au dezamagit niciodata, pentru ca materialul in sine este foarte rezistent si se curata usor si bine.
Fac o scurta paranteza, draga cititorule, cat sa-ti spun ca tocmai datorita proprietatilor sale precum rezistenta si durabilitatea, denimul in sine a fost utilizat incepand cu jumatatea secolului 19 pentru a confectiona imbracaminte de munca. Acesta este si motivul pentru care undeva prin anul 1873, in Statele Unite, un croitor pe nume Jacob Davis a utilizat denimul pentru a confectiona prima pereche de pantaloni cu intarituri pentru o cucoana care solicitase o astfel de imbracaminte pentru sotul ei, taietor de lemne, in conditiile in care hainele de munca din vremea aceea nu erau tocmai trainice. Nu o mai lungesc. Povestea pe scurt este ca dupa aceasta sclipire de geniu a croitorului nostru, in scurt timp, acesta nu a mai putut face fata solicitarilor si comenzilor si a cerut ajutorul de la Levi Strauss & Co., furnizorul sau la acea perioada. Reprezentantii acestei companii au fost impresionati de posibilitatea de a face profit din manufacturarea pantalonilor conceputi de Davis . De aici la popularitatea blugilor din zilele noastre – nu a durat prea mult, iar perechile de jeansi au migrat din zona de munca grea si spre timp liber, casual wear si alte asemenea.

Iar blugii mei harnicuti, asa cum se gasesc ei in prezent, dupa multi ani de aventuri lucrative, pete de vopsea si hartaniri repetate, inca sunt perechea mea preferata de pantaloni. E perechea care face sa se miste lucrurile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur