Prima Evadare 2013

Azi intru direct in subiect.
Am citit un articol foarte dragut pe dirtbike.ro si pot spune ca am avut o mica revelatie... Dar sa va impartasesc simtamintele..

[...] 12 mai 2013, duminica, este ziua în care organizatorii, NoMad Multisport, te invită la a 5a ediţie a concursului de mountain bike de langă Bucureşti. Ok, nu eşti la „mountain”, dar tot pe MTB trebuie să te dai dacă vrei să-ţi fie mai uşor.

În cele 4 ediţii de până acum evenimentul s-a bucurat de o atenţie şi participare din ce în ce mai mare. Astfel, la ediţia de anul trecut au participat nu mai puţin de 2.150 persoane cu vârste între 5 şi 72 de ani, Prima Evadare devenind astfel cel mai mare maraton de mtb din ţară şi estul Europei. Succesul nu este atât de surprinzător dacă ne gândim că de 4-5 ani bicicleta este pe val şi, în plus, în Bucureşti pur şi simplu sunt mulţi oameni. [...]

Aşa că organizatorii se gândesc serios să schimbe zona de start pentru ediţia de anul acesta. Există mai multe propuneri, iar preferata ar fi ca plecarea să fie din Piaţa Victoriei. [...]

Presupun ca va dati seama ce inseamna pentru toti ciclistii daca echipa Prima Evadare va reusi ca in anul acesta sa organizeze concursul cu plecare din Piata Victoriei.

1. Probabil se vor astepta la un numar cel putin DUBLU de persoane participante. Simplul fapt ca nu trebuie sa te trezesti de dimineata, sa pleci cu masina si sa-ti cauti loc de parcare, ca nu mai trebuie sa-ti desurubezi bicicleta sa o bagi in portbagaj si ca poti ajunge direct (metrou sau doua roti), va facilita accesul foarte multor persoane la acest concurs.
2. Piata se va umple de oameni si biciclete, va fi un monstru logistic, cu o vizibilitate media extraordinara. Sa fim seriosi, daca anul trecut sa spunem ca puteai trece cu vederea vreo 2000 de oameni sugubeti care se strangeau la marginea Bucurestiului pentru o excursie in padure, anul acesta ne vom strange in buricul targului, in fata Senatului peste 2000 de oameni. Nu ai cum sa ignori asta.
2. Colosul de oameni din piata va striga prin simpla lui prezenta ca SUNTEM MULTI si VREM BANDA!

Din punctul meu de vedere, daca NoMAD Multisport reuseste si primeste toate aprobarile pentru acest proiect, atunci va fi un pas foarte important in mobilizarea autoritatilor pentru crearea pistelor/benzilor dedicate ciclistilor.
Sau cel putin va fi un sut serios in dos. In dosul primariei si in dosul federatiei.

Nu pot decat sa le tin pumnii, sa scriu despre ei cand imi place ce vad si sa particip la concurs evident :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur