Compatibilitatea intre cartile electronice si ebook-reader

Acest post este dedicat tuturor berbecilor care, la fel ca mine, isi cumpara carti electronice de pe diferite siteuri si magazine online, fara a verifica in prealabil compatibilitatea intre acestea si ebook-reader-ul pe care il poseda.

Evident, cum bine incepe aceasta scriitura, mi-am cumparat nu o carte, nu doua ci trei carti in format .epub, incantata de faptul ca sunt e-books si ca au aparut in magazinul online pe care il frecventez. Am pus produsele in cosul virtual ca o mimoza intr-o zi de mai, am achitat prin homebank si am asteptat sa primesc mailul de confirmare a platii, presarat cu linkurile de download. In nici 5 minute ajunge mailul la mine, eu frecandu-mi mainile de bucurie dau click pe el, aproape salivand. sii...SOC! Cartile mele erau format .epub, eu avand nevoie de .mobi-uri.

^$#W^&%#$@# - cuvinte frumoase au aparut pe buzele mele, ca florile de mar, ca bondarii intr-o zi calda de vara, ca valurile marii, ca furnicile in musuroi....

Va scutesc de chinul de a va povesti cat si cum si ce de aplicatii am downloadat, instalat si testat pentru a-mi converti GRATUIT cartile mele .epub in .mobi-uri. Ideea este ca am reusit intr-un final glorios. Sa va zic si cum.

1. primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa intrii pe site-ul ASTA si sa-ti downloadezi software-ul eBook Converter Ultimate

De ce converterul asta? Pentru ca are o particularitate foarte importanta - scoate DRM-ul incorporat in cartile .epub pe care ti le cumperi online (pentru a proteja autorii de piratari inutile). Vezi aici explicatii mai amanuntite legate de DRM (Digital Rights Management).

In prima instanta ti se va descarca Downloaderul ( da, usor stupid), pe care il vei instala frumos la tine pe calculator si cand il vei porni, vei avea posibilitatea sa-ti downloadezi si softul in sine. Intr-un final vei avea ca rezultat in folderul tau de download fisierul executabil epubor_ultimate.

2. dupa ce ai terminat install-ul (care merge repede cu next, next, next), isi va face aparitia fereastra de register, in fata careia poti lua decizia daca sa iti inregistrezi softul si sa-ti cumperi licenta sau sa incerci free trial-ul, care evident vine cu cateva restrictii. In primul rand nu poti folosi converterul pentru mai mult de 30 de zile. Pentru cartile .epub fara limitare DRM, poti folosi acest soft fara constrangeri, timp de aceste 30 de zile. In cazul in care cartile tale .epub sunt cu limitarea DRM, atunci poti folosi acest software pentru a decripta doar 2 carti, si apoi nelimitat pentru cele DRM free, timp de 30 de zile.

Eu, cum am 3 carti cumparate aiurea, mi-am convertit doua si probabil voi folosi si calculatorul de acasa sa mi-o convertesc si pe a treia. Dar ca idee, pana acum programelul este destul de eficient si foarte usor de utilizat, datorita interfetei "curate". In cazul in care mai fac prostia sa-mi cumpar carti necompatibile, ma gandesc serios sa-mi achizitionez si o astfel de licenta.


Comentarii

  1. noob question: nu puteai sa le scri celor de la magazin sa iti trimita in mobi? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :P tu repede. Evident ca as fi putut, doar ca nu aveau mobi, pentru ca in mod normal trimit linkurile de download si pentru epub si pentru mobi. In cazul meu, cel de mobi lipsea cu desavarsire. Apoi mai e varianta ca, ok ii scrii magazinului si probabil cei de la magazin te vor asigura ca iti vor transmite mobi-ul in momentul in care acesta va fi disponibil. Adica probabil pe la sfantul asteapta. Asa ca am luat problema in propriile maini si m-am rezolvat singura :P

      Ștergere
    2. si in plus, un pic de munca de cercetare creste circumvolutiuni :))

      Ștergere
  2. Am sute de carti in format epub pe care le convertesc in cateva secunde in mobi:http://www.online-convert.com/

    Partea faina e ca ies perfect din epub in mobi...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur