Calatorie spre centrul pamantului

Ultimele dimineti le-am petrecut cu ochii pe geam. Soarele rotund si mare, vremea calda, un vant de primavara care batea usor, toate au fost ingredientele perfecte pentru aduceri aminte legate de bicicleta. In acelasi timp mi-am dat seama cat mi-e de dor sa alerg cu ea si la cat de mult trebuie sa o internez urgent intr-un atelier de reparatii.
Melancolia mi-a fost brusc spulberata in momentul in care am gasit pe facebook un concurs nou si foarte foarte interesant, ce se va desfasura pe 24 februarie a.c. in Salina Slanic. Adica o aruncatura de bat de Bucuresti, intr-un cadru mai mult decat original. Am intrat repede pe siteul cu pricina sa aflu mai multe. Cred ca mi-au trebuit vreo 5 minute sa-mi extrag toata informatia si sa dau sfoara in tara cu inscrierile. In 10 minute eram inscrisa, intr-o ora eram si achitata si cu mailul de confirmare trimis :P
imagine preluata de pe calatorie.transalpinbike.ro

Dar sa va zic cate ceva despre eveniment. Calatorie spre centrul Pamantului (CSCP) este un concurs de MTB de tip XCO (Olympic Cross Country) ce va avea loc in Salina Slanic din Judetul Prahova. Traseul va fi indoor - probabil pe la vreo 208m sub pamant :). Se vor face tururi de cate 3 km intre zonele Sala Unirea si tunelul de exploatare.

Exista o restrictie categorica legata de varsta minima admisa pentru participare si anume 18 ani IMPLINITI la data de 24 februarie a.c.

Care sunt cele 4 conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a putea participa?
  • In primul rand o stare buna de sanatate. Nu te poti duce acolo cu pneumonie acuta sau o mana rupta. Bine, la pneumonie, aerul din salina chiar s-ar putea sa-ti faca bine.. dar asta e partea a doua.
  • Trebuie sa ai un nivel minim de antrenament. Sa ma astept la push-bike-uri?
  • Un bagaj de cunostinte tehnice proprii turelor de MTB - astea sunt clare, trebuie sa iesi de cateva ori cu bicicleta offroad inainte de a participa la orice competitie. Altfel e inutila participarea. In primul rand nu te vei putea bucura tu de concurs, nu vei putea tine pasul cu ceilalti, vei obosi peste masura si nu vei avea o tehnica minima necesara pentru abordarea pantelor si a diverselor impedimente de pe traseu. In al doilea rand, ii vei bulversa pe toti ceilalti concurenti, fara sa vrei evident - nu stii cum sa reactionezi in anumite situatii, nu iti cunosti bicicleta si nu-ti cunosti propriile limite
  • Varsta minima de 18 ani - varsta de la care se presupune ca esti in deplinatatea facultatilor mintale, in plina ascensiune si evolutie (fizica si psihica).
Daca te-ai hotarat sa te inscrii, ar trebui sa te grabesti sa platesti si taxa aferenta. Pana la 01.02 ai 50 lei de achitat. Dupa aceasta data, vei scoate din buzunar 75 lei. Nu cred ca o sa mai ramana locuri disponibile pana la acea data, dar fie.

Ca mod de desfasurare a competitiei, fac un quote de pe siteul organizatorului pentru claritate..

  • La competitie se pot inscrie un numar maxim de 200 concurenti.
  • Daca pe lista de inscrieri figureaza un numar maxim de doar 120 concurenti atunci competitia se va desfasura sub forma unei singure manse care va dura 90 minute.
  • Daca pe lista de inscrieri figureaza intre 121 si 200 concurenti atunci competitia se va desfasura in doua manse fiecare de cate 70 minute si o finala de 60 minute.
  • In cazul in care competitia se desfasoara in doua manse concurentii inscrisi vor fi impartiti in doua grupuri egale care vor concura in cele doua manse.
  • Concurentii vor parcurge ture pana la expirarea timpului oferit de organizator. Dupa expirarea timpului toti concurentii vor fi opriti si se face clasamentul in functie de numarul de ture si de timp.
  • Pentru finala se vor califica prima jumatate a concurentilor care au participat in cele doua manse si care au facut cat mai multe ture in cel mai scurt timp.
  • Castigatori vor fi declarati concurentii care au facut cele mai multe ture in timpul alocat de organizator si in functie de timpul personal obtinut.

Ce NU trebuie sa-ti lipseasca:
  • casca, la niciun concurs si nici in afara acestora
  • lanterna frontala si lumina rosie intermitenta spate
  • numarul de concurs

Ce NU trebuie sa faci:
  • nu asculta muzica la mp3 in timpul concursului. Am vazut multi facand asta, respectivii nu aud cand ii strigi din spate ca vii pe dreapta sau stanga, prin urmare se poate lasa cu oase rupte. O solicitare justificata.
  • nu folosi telefonul - oricum nu ai semnal acolo jos, iti zic eu :))
  • nu este permisa utilizarea anvelopelor cu crampoane metalice - probabil provoaca stricaciuni covorului de sare peste care vom pedala

Mai multe detalii legate de competitie precum si formularul de inregistrare - gasesti AICI.

Morala? AMR 32 zile.

Comentarii

  1. Este semnal pentru telefon in salina; cel putin pentru Vdf.
    M-am inscris de urgenta azi, ca deja 125 locuri erau ocupate (in 2-3 zile).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu abia ieri am vazut anuntul si am zis sa nu pierd vremea :) m-am inscris si am platit iar azi m-am vazut confirmata acolo.

      e bine ca e semnal, acu vreo cativa ani pe orange nu vedeai nicio liniuta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur