De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Ca un om relativ normal ce sunt, in gandire si in fapte, ieri la ora 20:30 m-am decis sa renunt la serviciile medicale oferite de centrul medical Sanador. Sa nu credeti ca stateam linistita in fata televizorului si dintr-o data mi-a bufnit aceasta idee minunata. Nu. Departe de mine o asemenea instabilitate in gandire.
imagine preluata de pe stripgenerator.com
Dar sa va spun contextul.
In primul rand de ce am apelat in general la serviciile acestei clinici. Pai simplu. O multime de medici (din cabinete de stat/privat) mi-au confirmat faptul ca cei de la Sanador au un laborator foarte bun iar preturile sunt relativ ok. Nici prea prea, nici foarte foarte.
Medicii sunt si ei cotati bine, fiind atenti cu pacientii si informandu-i cu privire la proceduri sau la afectiunile pe care le poarta.

Ce m-a determinat sa iau hotararea de a renunta la ei, daca sunt atat de minunati? Pai aici e o mica mancare de peste.
Mi-am facut telefonic o programare pentru a face o analiza (nu sunt ipohondra, dar am ajuns la concluzia ca o data pe an este ok sa-ti faci un set de analize minime pentru a te asigura ca esti bine sanatos. Asa m-am obisnuit.). De data aceasta am facut o analiza ceva mai complicata, care implica utilizarea unui aparat mai maricel si a unei substante de contrast, analiza numita computer tomograf sau CT.
Cum a decurs minunatia..
Am ajuns cu doua ore inainte de programarea facuta telefonic pentru a-mi face 2 analize de sange ce trebuiau facute neaparat inainte de CT. Toate bune si frumoase. Doamnele de la receptie foarte amabile si serviabile m-au preluat, mi-au completat fisa, m-au taxat si m-au pus sa semnez un formular prin care declaram ca am luat la cunostinta de efectele secundare ale analizei ce urma sa o fac si ca pe proprie raspundere imi asum sa-mi fac analiza.. Bine bine, dar unde erau acele efecte secundare specificate? Care sunt? Pot sa.. mor, gen? Sa nu mai dramatizez. Ideea era ca nu existau scrise pe nicaieri. Nu am intrebat femeia unde si care sunt efectele secundare pentru ca era o simpla receptionista. Nu-i nimic imi zic, intreb inainte sa fac analiza. Semnez formularul, il intind si ma si cheama in cabinetul de recoltare sange.
Super prompt, cum stiam ca sunt cei de la Sanador de obicei.
Intru, inauntru o d-soara asistenta, ce parea abia iesita de pe bancile scolii. Buna ziua, buna ziua, luati un loc. Iau loc, evident, imi scot venele la vedere..
"care vi se pare mai apetisanta?"
rade, "pai oricare, ca vad ca ambele [vene de pe maini] sunt evidente."

Alege mana stanga, imi pune garoul, desface o seringa de unica folosinta in ochii mei si nici una, nici doua, zbac! in vena.

Mai facem un ocol al povestii. Din cand in cand, in general cand imi aduc aminte sau cand il vad pe frate-miu ca merge, ma mai duc sa donez sange, astfel incat sunt obisnuita cu acele, cu asistentele, cu mainile mai mult sau mai putin "grele" si cu procesul de recoltare de sange in general. De la donat am aflat ca bratul ce doneaza trebuie, inainte de toate, dezinfectat cu o bucatica de vata imbibata in alcool. Bune practici.

Acum ne intoarcem la povestea noastra. Asistenta mi-a bagat seringa direct in vena. Nu tu dezinfectant, nu tu vata in ecuatie.
OK, mi-am zis din nou, increzatoare totusi in profesionalismul angajatilor Sanador, ce mi se poate intampla rau? e ca si cum m-as intepa eu in deget si mi-ar da sangele. Nu-mi dezinfectez degetul inainte sa ma intep involuntar.
Am trecut peste.

Am asteptat cuminte afara rezultatul analizelor de sange si sa ma cheme apoi la CT. La ora stabilita, m-au chemat la subsol. Coada. Am mai asteptat si aici vreo jumatate de ora, nimic tragic, se intampla la fel peste tot. In sfarsit, iese o asistenta si-mi ia fisa. Dupa ce ma ameteste ca nu gaseste rezultatul analizelor, ba trimiterea, ba nu mai stiu ce formular, documente pe care mi le luase in prealabil din mana, intra in cabinet si iese prima data cu un formular pe care sa-l completez, apoi cu o troaca roz cu lichid pe care o pune pe automatul de apa si-mi spune in treacat sa beau lichidul de acolo. Nu apuc sa deschid gura ca se face nevazuta. Eu, ca un fitecine care n-are treaba cu ce se intampla de fapt intr-un spital, asteptam o explicatie, ce se intampla la analiza asta, ma taie, ma omoara, ma arunca la caini in spatele blocului si ce efecte secundare are substanta de contrast care probabil era lichidul dubios din oala roz. Nimic din toate astea, femeia a fost iute de picior.
Buuun.
Imi indrept atentia spre formularul de sub nas. Din nou o declaratie pe proprie raspundere, de data asta ca nu sunt insarcinata si ca am luat la cunostinta de eventualele efecte secundare ale analizei. "P#@$& ma-sii" imi zic pentru mine, ca nu vine iar femeia aia sa o intreb ce mi-a dat sa beau si care sunt efectele secundare. Completez foaia, o semnez, o recitesc si stau cuminte cu lichidul langa mine si formularul in brate sa vina cucoana. Si astept. Dupa vreo 15-20 de minute vine direct si ma intreaba de formular si
"ati baut lichidul?"
"nu"
"pai de ce nu? nu v-am spus sa beti lichidul? acesta din pahar este tot?"
"nu, mai e putin in cana, dar doamna, ce este lichidul acela?"
"pai nu v-am zis cel din cana roz?"
"ba da, dar ce lichid este acela din cana roz?" (deja mi se urcase tensiunea, chiar daca n-am probleme cu ea).
"pai substanta de contrast"
"asa, ii zic, si spuneti-mi, ce efecte secundare are aceasta substanta de contrast? ", si acuma vine raspunsul halucinant
"pai n-are, ce credeti ca nu va spuneam daca avea?"
Mi-a crapat capul!
imagine preluata de pe khabarovskonline.com
Mai fac o mica pauza din povestire pentru a explicita carul de nervi pe care mi l-am facut in aceasta aproape jumatate de ora, cat mi-a luat povestea cu lichidul de contrast si cu asistenta/doctora ce Doamne fereste! era femeia care mi l-a dat. Inainte sa-mi fac ORICE procedura medicala, eu folosesc google. Sau stapanul Google cum il mai alint ca pe un prieten de demult. Din punctul meu de vedere NEAVIZAT evident, google imi raspunde la mai toate intrebarile existentiale legate de orice ma taie capul, oricand si in orice loc am un minim acces la internet. Evident ca m-am interesat si ce ti se intampla cand faci un CT si care sunt efectele secundare ale unei astfel de proceduri. Daca cucoana care mi-a fost indrumatoare pe parcursul analizei ar citi cele scrise aici, i-as recomanda sa-si arunce ochii macar pe un articol de ziar AICI, cu explicatiile unui medic, sef al unui Laborator de Radiologie din Iasi (pe asta l-am gasit primul, dar presupun ca sunt mai multe articole, poate mult mai cuprinzatoare).
Dar, nu-i asa, nu exista efecte secundare.
Mi-am asumat raspunderea efectuarii procedurii pentru ca, avand toate analizele la zi, stiu ca nu sunt alergica la niciun medicament, stiu care imi este istoricul de boli si mai stiu ca nu am avut probleme care sa imi provoace neplaceri. Prin urmare, dupa ce cucoana mi-a zis cele de mai sus, iar eu dandu-mi seama de neghiobia ei, am baut substanta de contrast pentru ca stiam ca nu-mi va face rau. Dar intrebarea mea (o  noua intrebare existentiala de fapt) este - ce te faci cu oamenii mai simplii? Toti cei care nu au acces la internet, nu stiu carte, nu se intereseaza atat de mult si merg pe principiul ca e doctor, stie ce face? Daca X-ulescu avea alergie la substanta Y si tu i-o bagai intravenos si i-o dadeai si sa bea? Facea ala convulsii si un soc anafilactic pe masa? Facea probabil. Dar tu, ca o fiinta nepasatoare, te spalai repede pe maini. "A semnat formularul".
Am depus plangere la Sanador? Nu. In schimb, imi fac vocea auzita prin blog. Pe asta-l am si imi spun pasul aici in speranta ca si altii la randul lor, nu vor pastra linistea si intr-un fel sau altul, vor da pe fata indolenta atat a sistemului de stat (despre care oricum se vorbeste peste tot) dar si al celui privat, despre care nu se aud atat de multe, ca deh! e privat si care aparent incepe sa-l copieze pe cel de stat cu dezinvoltura. Lasa ca merge si asa.

Sa revenim.
Am baut, am intrat, mi-am sucit hainele (ca nu te pune sa te dezbraci, ci sa-ti tragi mai sus sau mai jos bulendrele) si m-am asezat pe masa. Aici am primit ceva mai multe informatii, ca se va baga o substanta de contrast si in vena, ca se va misca masa in cadrul aparatului, ca voi simti o caldura mica in zona stomacului si cam atat. Toate bune si frumoase, toate s-au petrecut exact cum mi-a explicat asistenta, mai putin senzatia aceea de caldura mica, pe care eu am perceput-o ca pe o caldura mai mare si nu doar in zona stomacului, ci cat se poate de raspandita pe lateralele gatului, piept, vintre si daca mai aveam o zona mai jos probabil as fi simtit si acolo. Nu am gasit pe net ca simtamintele mele sa fi fost ceva normal sau anormal. Ideea este ca parca iti clocoteste sangele sub piele. Foarte dubios dar bine ca s-a terminat repede. M-am imbracat si am mai stat inca o jumatate de ora pe hol pana sa-mi scoata branula si sa ma duc in trebile mele.

Dupa aceasta experienta, in lungul drum spre casa, am ajuns la concluzia ca nu am de gand sa fiu si #%$%$@ si cu banii luati, asa ca pe viitor ma voi orienta spre alte clinici private care sa-mi faca analizele, pe principiul e ok, nu-mi vreti banii, ii dau altora.

Inca ma mai gandesc daca sa pun sau nu o plangere in cutia cu sugestii de la intrarea in clinica. Nu stiu daca - mi s-ar raspunde sau ar fi orz stricat pe gaste. Cred ca cel mai bine ii "pedepsesc" prin renuntarea la servicii.
Trebuie sa mentionez ca nu ma intereseaza gradul de ocupare al personalului medical din aceasta clinica. Sunt privati, daca au prea multe cazuri, isi pot angaja personal suplimentar.
Nu exista scuze pentru astfel de comportamente.

Nu am dat numele persoanelor implicate, pentru ca merg pe principiul ca "pestele de la cap se-mpute", in traducere libera daca cineva din conducerea clinicii nu se autosesizeaza ca personalul din subordine nu a mai trecut de ceva timp printr-o instruire, printr-o reamintire a indatoririlor zilnice, printr-o protectia muncii, atunci la ce sa te astepti de la executant? Am dat in schimb numele clinicii pentru ca experienta de ieri imi pare foarte periculoasa pentru sanatate (a mea si a celorlalti) si poate ca nuvela mea de articol poate actiona ca un fel de avertisment atunci cand tu, cititorule, vei avea nevoie sa-ti faci analizele medicale la aceasta sau ORICE alta clinica medicala.

Comentarii

  1. Da. Experiența începe să fie așijederea spitalului pentru salariați, cel de sta adică. Mă gândesc că greșeli și oameni nu neapărat incompetenți, ci indiferenți, se fală peste tot. Și eu am fost la câteva ședințe în cadrul Sanador, sunt destul de ok, cel puțin partea estetică te fascinează. În fine, în opinia mea, mi se pare că nu ai procedat ok, ar fi trebuit chiar să mergi la nivelul conducător și să explici ca mai apoi să ți se explice, adică ce ți s-a întâmplat nu e de căsuța cu nemulțumiri, ci ceva ce ține de intrat în audiențe cu ceva manager medical etc. Dacă îți punea hârtie igienică în loc de vată pe un loc ce îl trata, aia e de nemulțumiri, dar lipsa explicațiilor ce țin de riscuri extreme cred că ar merge mai departe de un simplu gest ascultător de a pune biletul la nemulțumiri. În fine, din nou, nu cred că ar trebui să scadă încrederea datorită unui caz.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai stai putin, ca povestea ta e putin duplicitara.
    Ai stat acolo si te-ai uitat fara sa zici nimic si apoi comentezi.
    Puteai sa ceri explicatii amanuntite inainte legate de procedura.
    Nu au scuze cei de la Sanador insa sa stii ca e posibil sa fie un caz izolat.
    Sa stii ca fiecare sistem are partile lui bune si rele. Cam asa ar tbui judecat fiecare lucru, ce e bun, ce e rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistit/a ca nu am tacut din gura nici acolo, in momentul in care a avut loc actiunea. Dar pentru ca era o urgenta pentru mine si aveam nevoie atunci de analiza, am mers mai departe cu procedura (cu sau fara informatiile suplimentare primite); daca nu ar fi reprezentat o urgenta si era doar un control, ieseam pe usa afara si ma reorientam. Intre timp am optat pentru serviciile unei alte clinici.

      Ștergere
    2. Am fost de curând la Malaxa si am vazut niste preturi pentru CT.
      Mi s-au parut Ok preturile si am intrebat care este procedura.
      Intai tb sa te duci la alergologie sa vad daca nu esti alergic la substanta de contrast si altele.
      De obicei uree si creatinin ase fac inainte ca sa nu mai asteptati la coada.
      Si eu sunt suparata ca medicii in general nu te informeaza asupra eventualelor reactii adverse.
      Si ca inainte nu iti spune ce analize sa iti faci.

      Traim in Romania, eu am facut o reclamatia la Sanador ca am asteptat o ora ca sa isi faca mama un DEXA.
      Nu am primit nici un raspuns.
      DEXA era facuta cu plata.
      Cei care intarzie sa stea la coada, nu-i asa?
      Dupa ce platesc tb sa stau si dupa toti ametitii.

      Ștergere
    3. Din pacate putem intalni servicii proaste in orice domeniu, nu neaparat cel medical. Si da, am observat si eu in alte cateva situatii ca multe reclamatii au ramas fara raspuns.

      Ștergere
    4. Dr. Adrian Fiterman23 aprilie 2017 la 14:47

      Sunt endocrinolog in Iasi. Cateva info's:
      1. analize o data pe an - NU s-a demonstrat efectul preventiv al acestora
      2. la varsta dv., analiza CT pe care ati facut-o NU era probabil necesara. Ceea ce ati descris e o analiza introdusa in ultimii ani la centrele medicale private dotata cu varianta mai moderna a CT, capabila sa scaneze intr-un timp scurt (15-20 de minute) tubul digestiv. Ana;iza implica
      folosirea unei substante de contrast iodate (cea care vi-a fost administrata intravenos),
      substanta care poate afecta functia renala. Acesta e motivul pentru care vi s-au facut analizele de sange inaintea intrarii in aparat. Senzatia de caldura resimtita e determinata de
      efectul vasodilatator generalizat al injectarii, care e un efect direct al substantei, nu un efect alergic. In prezent se folosesc substante de contrast iodate mai avansate, care prezinta un risc mai mic de efecte renale negative decat cele din generatia precedenta de astfel de substante, dar inca au un risc semnificativ. Cei de la Sanador, ca si de la oricare alt centru, trebuiau sa va recomande consumul unei cantitati mari de apa si/sau sa va puna o perfuzie cu 1-2 litri de ser fiziologic, pentru a scadea riscul complicatiilor injectarii substantei de contrast. Nu ati mentionat ca vi s-a facut o astfel de recomandare sau ca vi s-a pus acea perfuzie! Nu ati mentionat nici de ce vi s-a facut CT. In general, explorarea tubului digestiv prin endoscopii e mult mai precisa si mai putin periculoasa. Puteti sa ma contactati la 0746536375 si pe e-mail adrip234@yahoo.com

      Ștergere
    5. Ma "bucur" sa constat cum va dati cu parerea in online fara nici macar un detaliu al starii de sanatate a pacientului despre ce analize sunt sau nu sunt necesare. Nici nu am citit comentariul dvs. mai departe. M-am lamurit din primele trei randuri. Sper ca reclama pe care ati lasat-o aici cu adresa de email si numarul de telefon sa va fie de folos.

      Ștergere
    6. Dr.Adrian Fiterman13 august 2017 la 10:30

      Raspunsul dv. contine mai multe obraznicii, rezultate probabil din parcurgerea prea rapida pentru intelegerea dv. a postarii mele, care incerca sa va ajute.
      In primul rand, "datul cu parerea" e un drept modern si democratic!
      In al doilea rand : prima parte din postarea mea se referea la
      "nu sunt ipohondra, dar am ajuns la concluzia ca o data pe an este ok sa-ti faci un set de analize minime pentru a te asigura ca esti bine sanatos. Asa m-am obisnuit."
      Dv. ati scris randurile citate, afirmand ca NU SUNTETI IPOHONDRA. Un elev din clasele elementare, care a invatat deja sa foloseasca un dictionar, poate intelege din textul de mai sus ca sunteti sanatoasa ( din prima propozitie ), si deci NU sunteti pacienta ( !!! ), dar ca, totusi, va faceti analizE ( la plural !! ) ( din propozitia a doua ) ANUAL. Primele randuri din raspunsul meu se refereau la ineficienta prognostica a efectuarii anuale a analizelor uzuale de catre un om sanatos, constatata in lumea medicala occidentala pe la mijlocul anilor '90 ai secolului trecut. M-a bucurat faptul ca ati constatat datele mele de contact, mentionate ca un ACT DE CIVILIZATIE, la sfarsitul postarii mele, si ca ati citi mai mult decat trei randuri.
      Regret ca nu v-ati lamurit din urmatoarele randuri scrise de mine despre analiza specifica mentionata.
      Pentru lamuriri suplimentare sper sa va pot fi de folos, daca veti considera ca lamuririle va sunt necesare si ca doriti sa le obtineti de la mine.

      Ștergere
    7. Cum v-am raspuns si la emailul nesolicitat, va raspund si aici.

      Va rog sa nu-mi mai transmiteti emailuri cu detalii, informatii si analize pe text care nu ma intereseaza. Nu faceti decat sa ma plictisiti enorm si sa-mi consumati cateva secunde din timp cat sa-mi dau seama ca sunteti din nou dvs cel care scrie...
      Mentionez ca nici de data aceasta nu v-am citit explicatiile, pentru ca nu au fost solicitate si nici de interes nu sunt.

      Cu o deosebita consideratie pentru activitatile dumneavoastra, precum si cu rugamintea de a ma scuti de alte emailuri si comunicate.

      Ștergere
  3. Trebuia să faci o sesizare ceva.Nu pt ține, pentru viitorii pacienți. Sper ca cineva le citește și ia și măsuri. Sper și eu. Deși știu spital privat în Pit
    ești cu asistente care habar nu au de ce sunt acolo și pe care nu le poate deranja nimeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poate ar fi trebuit sa fac o sesizare. A fost o experienta..

      Ștergere
  4. Buna ziua.
    Voi intra direct in subiect.
    Sunt foarte multe cadre medicale de la clinicile private care lucreaza si in spital, de aici si greutatea de a face diferenta :). Doctorii, 'unii' sa-i scot si pe cei care poate sunt altfel din ecuatie, se cred niste 'Dumnezei' mai mici, care sunt superiori toturor. Nu mai fac diferenta de asemenea ca jobul la care s-au inhamat face parte din categoria joburilor care ofera servicii si vor lucra tot timpul vietii cu OAMENI si nu primate ( si ma refer ca pot expica cum este normal/ in functie de nivel, pe viu grai entitatii din fata dumnealor).
    App de angajati. Am fost intrebat la o alta clinica (AIS) daca vreau sa platesc sau vreau GRATIS. Platesc de aproape 20 ani taxe la sistemul de sanatate si acum aflu ca serviciile sunt GRATUITE. Nimic nu este gratis, iar din cand in cand daca mai apelam si la sistemul de asigurari de sanatate asta nu inseamna ca este josnic ci este o normalitate asa cum este si afara. Nu va faceti griji ca banii circula intre asigurarile de santatate si clinicile private fara nici o problema ( si inca supraevaluate).
    Alta problema - asistentele. Unele au ajuns acolo facand un curs de trei luni. NU au ce cauta in niciun sistem de sanatate si cu asta subscriu ante-scriitorului Anonymous :)).
    Problemele sunt multe. AM aproape 40 ani. Dar vad ca nici cei tineri care incep sa profeseze nu vin cu o alta mentalitate. Doar aceea de a valsa printer reguli si a CERE. PAi ca sa ceri, trebuie sa fi pregatit.
    Sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca trebuie sa consulti in primul rand un psiholog sau psihiatru....ai probleme

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu cred ca tu esti un material bun de cercetare pentru Freud :)

      Ștergere
    2. O relatare cu prea multe detalii vizuale, ce ma intereseaza e rezultatul, a fost unul profesionist sau nu? durata acestuia? Multumesc

      Ștergere
    3. Rezultatul a fost cel al unei analize clasice. Procesul de desfasurare nu a fost tocmai pe placul meu. Cu privire la durata - puteti cerceta site-ul institutiei medicale. :)

      Ștergere
  6. Nici medicul care te-a trimis sa faci CT-ul nu ti-a explicat ce e, pentru ce se face, ce reactii adverse are? Ar fi trebuit sa iti zica cred, sau sa il intrebi tu daca nu iti zicea el

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, o sa intreb data viitoare. Fiind prima analiza de acest gen, l-am "scutit" pe doctorul care a facut trimiterea de intrebari atat de aprofundate. Am incercat totusi sa ma lamuresc de la asistentii sau tehnicienii care presteaza efectiv serviciile. Incercare partial sortita esecului dupa cum ai putut citi in "povestea" mea.

      Ștergere
  7. Pentru examinările CT abdominale şi pelvine, se administrează şi o cantitate de substanţă de contrast pe cale orală, care nu are efecte adverse, cu excepţia unei uşoare accelerări a tranzitului intestinal. Vă rugăm însă să nu mâncaţi cu 4 ore înainte de examinare, atât pentru examenele abdominale cât şi pentru examenul altor regiuni, dacă se preconizează administrarea substanţei de contrast. Practic, asistenta a oferit raspunsul corect !
    Reactii minore la substanta de contrast intravenoasă ( fiind pe bază de iod ) pot apare in 1% din pacienti si constau in: greată, vărsaturi, dureri de cap, urticarie. Aceste reactii se vor atenua rapid dupa administrarea substantei de contrast. In cazuri mult mai rare (0.01% - 1 caz la 10.000 de pacienti) pot apare reactii severe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si-mi garantezi tu ca nu sunt acel 1 caz la 10.000 de pacienti? :) Unde a raspuns asistenta corect? Asistenta nu a fost acolo de la inceput sa-mi spuna ce beau din "troaca" respectiva (ca nu era vorba de pahar).
      Iar cititul de pe internet multumesc, pot sa-l fac si eu. :)

      Ștergere
  8. Nu e deloc un caz izolat . In 2016 am facut angio ct la Sanador . S-a petrecut fix la fel ...nu iti spun nimic , nu te baga in seama , iar cand intrebi -ii deranjezi ! Precizez ca am dat 1500 lei pe angio ct...eu , cel putin , m-am speriat groaznic de senzatia aceea puternica de caldura . La final , nu am rezistat si m-am luat de asistenta , pt ca a avut tupeul sa imi spuna sa nu ma mai plang , ca nu e asa de rau . Cand am intrebat-o daca ea a facut asa ceva , mi-a raspuns ca nu . Atunci , TINE-TI GURA !! Oribila experienta , sper sa nu o mai repet vreodata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau sa aud asta. Traiesc totusi cu speranta ca serviciile se pot imbunatati si ca toate cazurile astea ale noastre sunt doar intamplari nefericite. Stim cum e aia cu speranta :)

      Ștergere
    2. Eu am facut reactie alergica dar la alt spital Monza, nu puteam sa respir, mi se stransese gatul nici apa nu puteam sa beau,, pielea de pe mine ardea, s-a intamplat fix dupa 30min la finalul investigatiei. Mi s-au facut vreo 4-5 injectii in branula si greu mi-am revenit..nici vorba de perfuzie sau test de alergie..a doua oara mi-au facut fara substanta si rezultatul a fost nesatisfacator la afectiunea pe care o am inca..acum vreau tomograf la Sanador dar ma cam speriati..

      Ștergere
    3. Situatia s-a desfasurat acum mai bine de patru ani. Lucrurile s-au mai schimbat cu siguranta.

      Ștergere
  9. Sunt total nemultumit de serviciile medicale de la Sanador .Sper ca doamna Doris Andronescu sa faca curatenie in echipa medicala de la acest spital .Exista un domn doctor de la ortopedie ,Ojoga Liviu total neprofesionist ,cu o atitdine extrem de aroganta si sfidatore .Nu raspunde la telefoan nici domnia sa nici secretara acestuia ,nu stie data operatie ,a facut o programare dupa aia alta si tot asa nu stie costul operatie , a spus un pret dupa aceea altul , evident mai mare ,exista o mare doza de superficialitate in tot ceea cese intampla acolo si evident ca nu am mai facut operatia la Sanador (cred ca nici nu nimerea piciorul cu probleme si il opera pe celalat bun )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate cu un grad foarte ridicat de superficialitate este tratat pacientul mai peste tot. Tind sa cred ca este o chestiune de noroc pana la urma, sa "nimerim" servicii de calitate.

      Ștergere
  10. Am facut si eu un CT acum vreo 2-3 ani la Sanador. Cu mine s-au purtat foarte bine, mi-au dat halat la urcarea pe pat. De la caldura sau emotii mi se inroseste pielea pe piept sau zona in care imi este cald, se fac asa ca niste pete rosiatice. Cand m-am dat jos de pe pat au observat asistentii ca eram rosie pe spate si la fel s-au purtat foarte frumos cu mine. Nu m-au lasat sa plec acasa pana nu au fost siguri ca sunt bine cu toate ca eu le-am zis ca nu ma simt rau si asta es o reactie a pielii mele de la caldura. Toti ceilalti care asteptau sa li se scoata branulele plecaresa numai eu mai ramasesem.
    Mi s-a parut frumos si profesionist din partea lor. Chiar daca pacientul spune ca e in regula tu ca si cadru medical trebuie sa te asiguri ca asa este.
    Nu imi aduc aminte de formularele acelea. Au iesit total din memorie. Parca am semnat ceva, dar nu tin minte ce au continut. Cu trimitere de la specialist eu nu am platit nimic atunci. Mi-a placut experienta cu ei. Nu am revenit pentru ca sunt scumpi, am mers la alta clinica privata, dar nu voi evita Sanador. Cu mine s-au purtat bine si mi-au dat dovada de profesionalism.
    Evident, este doar parerea mea, nu contrazic articolul de fata, nu mi-o luati in nume de rau si nu fac reclama pentru ca nu am de ce.Este doar parerea mea personala si atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ca scapase comentariul dvs. Nu va iau parerea in nume de rau. Ba din contra. Parerea dumneavoastra subliniaza faptul ca pana la urma e posibil ca aceste intamplari nefericite sa fie pana la urma doar atat, niste intamplari nefericite. Bine.. acum daca ar fi sa aleg clinica la care sa merg, probabil as cantari mai mult. :)

      Ștergere
  11. Aș adăuga că Sanador se prezinta in anul 2017 si cu un sistem de programari online de absolut toată jena... Cu calendare aproape invizibile care se suprapun peste textul site-ului, fara validarea input-ului, cu solicitarea unor informatii inutile pe care pacientii nu au de unde sa le cunoasca (si fara a pune la dispozitie liste de selectie), cum ar fi numele medicului sau ora programarii. De parca m-as putea programa fix in ziua si la ora cand am eu chef, pentru analize decontate prin CASMB (in zilele noastre, oriunde suni sa ceri o programare pentru un serviciu prin CASMB primesti, daca ai noroc, programare peste minim doua luni). Sunt extrem de curios daca Sanador macar reactioneaza in vre-un fel la solicitările online. Voi face un test si ma pun pe asteptat telefonul norocos. Apoi revin să vă povestesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In general sistemele informatice de pe la noi sunt de toata jena (da, generalizez)..

      Ștergere
  12. Voi vorbi despre subiectul care la-ti dat despre Spitalul Sanador , Centrul Medical Sanador , si toata echipa Sanador .
    In concluzie consider ca ati sarit calul si ati exagerat privind serviciile Sanador cares foarte bune atat ca parte medicala cat si ca echipa medicala si ca imagitica medicala ( RMN , CT , DEXA , Manografiie , Radiologie , etc. ) , Analize de laborator , Interventii chirugicale , etc. Va precizez ca sunt pacient la Sanador dar am o parere buna de echipa Sanador atat ca echipa medicala cat si ca echipa de medici si asistente cat si ca sali de internare si operatii si sali de terapie intensiva si recuperare medicala .
    1. Am avut o ruxatie la piciorul drept care avea o ruptura axiala la glezna pe partea stanga in forma de fulger desprinsa in dimensiune de 2-3 cm pe o suprafata de 85% ruptura unde un medic ortoped din cadrul Spitalului Sanador din Bucuresti ma consultat si mia dat de facut urgent niste radiografii de picior si am urmat tratamentul local si indicatiile lui si in 3 saptamani mam recuperat 100% unde sa sudat si sa reparat osul rupt si mia lu-at durerea din picior pe loc de ii multumesc pentru acest lucru ca mia facut piciorul sa mearga normal domnul Dr. Dima Adrian care sa ocupat de mine la momentul respectiv in anul 2012 .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sarit calul? Awww.... v-am ranit sentimentele? :)
      Va trece! Pastrati va rog consideratiile pentru dvs.

      Ștergere
    2. Nu , nu ati sarit calul! Nu se poate compara atitudinea si respectul fata de pacienti pe care il avea sanador la infiintare si azi! Este din ce in ce mai rau! Comentez aici pentru ca s-a facut pomenire de dr Dima...asa o lipsa de respect fata de pacientul , care ...ce sa vezi plateste 190 ron pt o consultatie! rar mi-a fost dat sa vad! Mergem la firme private ca o alternativa la sistemul public...constat ca incep sa semene, cu diferenta ca aici esti suprataxat! Felicitari pentru postarea dvs Oana Trif!

      Ștergere
  13. 2. Acum cativa ani in anul 2014 am duso pe mama s-o evalueze niste medici din Spitalul Sanador unde au fost pronti si a evaluato din cap pana in picioare de la A la Z unde la o Ecografie sa observat ca niste varice au dat niste complicatii unde a vazut si un Chirug problema si a evaluato si ia dat recomandare de internare pentru operatie la un picior . Vreau sa precizez ca operatia a fost decontata 100% de CNAS si sa platit o mica coplata care completa diferenta la operatia respectiva . Vreau sa spun ca atat echipa medicala cat si asistentele medicale si intreaga echipa Sanador au fost atat de corecti de le pasa de pacienti vizitand pacientul din 30 in 30 minute cate 10 medici care venea atat la pacientii lor cat si la pacientii altor doctori intreband mereu care e starea pacientului si monitorizau toate problemele pacientului . Atat rezerva din sectia respectiva cat si salile din sectie nu aratau cum arata un spital de stat cum ar fi Spitalele de urgenta unde stateai cu orele cum ar fi Sp. Universitar , Pantelimon , Ana Sland , si altele cum arata si spitalul de arsi etc. , dar Spitalul Sanador arata super de zici ca nui spital ci Hotel de 7 stele la cum e dotat rezervele medicale cu paturi , canapele , dulapuri , fotolii , televizor , internet , wirlles , baie , dus si wc si grup sanitar plus lux si telefon de urgenta in care vine 3 asistente imediat la pacient si pat reglabil adica conditiii normale ca spital si medici care verifica starea pacientului 30 in 30 minute atat ziua cat si noaptea . Apartinatorii sau rudele bolnavului poarta atat o cartela speciala cat si papuci speciali ca sa nu aduca bacterii in spital . In concluzie nu descurajez activitatea spitalului Sanador sau a Centrului medical Sanador de excelenta lor si de calitatea serviciilor si de profesionalismul pe care il dobandeste echipele toate medicale din Sanador . Precizez ca am observat destule lucruri fata de alte centre medicale tot private unde nu mas mai duce cum ar fi Centrele medicale REGINA MARIA sau Centrul medical Unirea unde la aceste centre mentionate '' Centrele medicale REGINA MARIA '' si ''Centrul medical Unirea '' nus medici si echipele medicale cum trebuie ca echipa medicala din toate punctele de vedere dand diagnostice gresite si tratamente care nu are legatura cu diagnosticul respectiv . Dar diferenta se observa la Sanador unde medici is buni si ii intereseaza sanatatea pacientului si starea de sanatate a acestuia si in privinta analizelor de laborator nu am ce comenta ca lucreaza cum trebuie atat asistentele cat si medicii din echipa SANADOR indiferent de departament si de specialitate si de investigatii sunt buni ca echipa medicala . Sanadorul .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precizez ca nu v-am citit comentariul. Situatia dvs. medicala nu este de interes.

      Ștergere
  14. 3. Precizez ca toti pacientii programati la SANADOR is preluati de un asistent medical la ora programata si te conduce in cabinetul medicului la care esti programat daca e de achitat consultatia si serviciile medicale se achita la finalul consultului dupa ce tea vazut medicul si tia dat Raportul medical care spune totul detaliat la receptia medicala costul serviciilor medicale .
    Revenind la subiectul deschis de Oana Trif - ianuarie 16, 2013 vreau sa precizez ca din tot materialul descris de dansa de la inceput pana la final am observat ca exagereaza la multe faze cand incearca sa descrie intamplarea dansei printr-o exagerare majora de la A la Z unde dau completare si precizez ca daca ar fi fost asa cum a descris dansa povestea Sanador ar fi fost inchis de Directia de sanatate publica si Ministerul Sanatatii . Detaliez ca daca dansa ar fi zis asemenea vorbe la un sodaj de opinie care te intreba acordand niste note pe o scala de la 0 la 10 oferind nota adecvata intrebari sar fi tras un semnal de alarma din partea conducerii Sanador . Daca dansa ar fi avut serviciile acoperite de un asigurator cum ar fi : Generalli Asigurari , Eureko Asigurari , Euroins , Grupama , Aliantz tiriac , sau Europe Asistence , Astra Asigurari si la momentul respectiv dupa cateva zile dupa ce a facut investigatia si ar fi zis afirmatiile respective la sondajul care ar fi intrebato oferind atat note cat si motive pro si contra se lua masuri administrative si decizii inalte cu Sanadorul indreptand greseala respectiva cat si corectarea acestor servicii in caz contrar se rezilia contractul daca nu se corecta si pacientii care erau trimisi de firmele de asigurari la Sanador si dupa cateva zile sau chiar a doua zi erau intrebati prin sondaj pacientii cum i sa parut la analize si la consultatii etc . pacientilor si ce parere isi fac de Sanador si pacientii erau multumiti 100 % si unul nu atunci nu are cum sa se desfiinteze sau sa se rupa contractele incheiate cu asiguratorii la toate serviciile medicale decontate de asiguratorii .
    In concluzie finala Sanadorul ocupa cele mai bune servicii medicale de ultima ora de la infiintare pana in prezent atat ca pret cat si ca calitate pret cat si ca Echipa medicala si ca servicii medicale si imagistica medicala avansate . Dar google nui niciodata garantat la informatii 100% ca se poate intampla sa se faca si erorii . Garantia se afla in documente si in sfatul dat de medic si asistentul medical in caz contrar se apeleaza la seful de sectie sau la directorul medical sau managerul clinici si administratorul clinicii care poate oferii toate datele si solutiona problema pacientului nemultumit pe cale amiabila .

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu sunt pacient de ani de zile dar nu am vazut niciodata din ce a descris Oana Trif - ianuarie 16, 2013 in descrierea dansei care a fost exagerata complet 100% . Nu m-au lasat sa plec acasa pana nu au fost siguri ca sunt bine cu toate ca eu le-am zis ca nu ma simt rau si asta este o reactie a pielii mele de la caldura. Toti ceilalti care asteptau sa li se scoata branulele plecaresa numai eu mai ramasesem.
    Mi s-a parut frumos si profesionist din partea lor. Chiar daca pacientul spune ca e in regula tu ca si cadru medical trebuie sa te asiguri ca asa este. Si formularele care lea-ti semnat nu aveau legatura cu subiectul dat . Formularele aveau niste informatii in care erau precizate niste aspecte privind starea de sanatate si motivul trimiterii si daca pacientul era de acord cu investigatia respectiva si daca sufera de una din bolile neacceptate in respectiva investigatie si daca pacientul are tije metalice plombe metalice inainte de a incepe investigatia si inaltime , varsta sex si greutatea pacientului ca asa cere politica la CT , RMN , UROGRAFIE , Radiografie oferindure niste informatii generale si daca pacientul vrea cu substanta de contrast sau nu , regulile is impuse de CNAS si de Ministerul Sanatatii si Directia de sanatate publica conform ordonantelor si deciziilor date de Ministerul Sanatatii si presedintele Caselor de sanatate si Colegiul Medicilor din Romania si Uniunea europeana si de deciziile date de la Bruxell de Curtea Europeana a drepturilor Omului si Comisia Europeana pe un plan stategic pe domeniul sanatatii care il modifica anual sau lunar sau trimestrial de la caz la caz in functie de deciziile luate si problemele de sanatate raportate la Directia de sanatate publica si la Ministerul Sanatatii lunar si zilnic de medicul din spital sau clinica .
    Prin aceste afirmatii date in raspunsul meu sper ca referirea mea si descrierea formulata de Oana Trif - ianuarie 16, 2013 cred ca o multumeste la intrebarea dansei si la povestea exagerata de dansa 100 % si pe altii care o cred pe dansa sau sia facut o parere gresita de Sanador . Am afirmat totul si parerile gresite date de Oana Trif - ianuarie 16, 2013 la tot ce a exagerat dansa cu privire la institutia Sanador .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate Iulian. Sunt pareri. Nu pot fi gresite (ca atunci n-ar mai fi pareri). Dar prezenta ta pe pagina mea cu siguranta e.

      Ștergere
  16. Am revenit: Telefonul a sunat după vre-o patru zile. Bineînțeles, nu aveau nimic prin CASMB (avem programări prin CASMB până în noiembrie).

    Sigur că da, oamenii disperați sunt dispuși să scoată banul. Sunt dispuși să se umilească. Sunt dispuși să se deplaseze până la Sanador cu un pliculet. Sau să afle cine sunt rudele duduii de la telefon ca să obțină o programare prin CASMB, în față.

    În rest, duduia a fost relativ amabilă, obișnuită cu statisticile care arată că majoritatea oamenilor sunt proști. Iar restul - disperați. Cei disperați, vor accepta să fie tratați ca și cum ar fi proști, numai să obțină un loc în timp util, și să beneficieze de RMN-ul care le salvează viața. Cea proprie, a copilului, a părintelui sau soției...

    Aveti trimitere ? Zic: Nu. Ea zice: Puteți face contracost.

    Sun din nou: am făcut rost de trimitere. Ea: Aaaaaaa...., nu o putem folosi, avem ocupat până-n noiembrie prin CASMB. Puteți însă beneficia de un RMN contracost. Dar să aduceți totuși trimiterea (AICI experții CASMB și ai Ministerului Sănătății nu s-au gândit ce se poate întâmpla cu trimiterile neutilizate... sau cine știe...).

    Așa că am purtat lungi și inteminabile conversații cu duduia până să se convingă că am înțeles exact ce scrie pe trimitere, că sunt conștient ce valoare are prețul propus și că nu uit acasă trimiterea înainte să plec spre Sanador. Foarte multă grijă (pentru un om de vârsta mea, peste 40 adică).

    Între timp, alt centru medical a făcut o ofertă în regim de urgență la același preț și fără să mă ofenseze. Ce a urmat ? Foarte interesant, dar asta este altă poveste ... Concluzia ? Sanador trebuie să-și schimbe urgent Interfețele. Pe aproape toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate da, aud aproape in fiecare zi de experiente negative cu diversi "furnizori de sanatate" privati. Nu doar de Sanador. Eu n-am mai apelat la serviciile lor de atunci (din 2013), dar am mai auzit de situatii unde oamenii au fost multumiti (semn ca nu totul merge chiar rau).

      Se pare ca mai trebuie lucrat la multe aspecte ale activitatii lor.

      Ștergere
    2. Ne puteti spune numele centrului medical la care ati apelat in final? Mama mea
      va trebui sa se interneze la o sectie de neurologie si inca nu stiu pentru care
      spital sa optez
      Multumesc

      Ștergere
    3. Am apelat la Regina Maria pentru că au interfețele cu clienții mai civilizate (nu înseamnă că sunt mai bine organizați sau mai competenți). Acolo am putut asista la o situație în care clinica a uitat pur și simplu de o programare efectuată cu o lună în urmă pentru o pacientă. Am mers la Regina Maria vrăjit de faptul că puteam efectua investigația (RMN) mai rapid, dar mirajul s-a spulberat repede: investigația, plătită în avans, s-a efectuat la data stabilită (dar nu și la ora programată). În schimb, rezultatele investigației nu puteau fi asumate de medic sub semnătură și parafă decât după două săptămâni. Care s-au transformat în patru... Cum vi se pare asta ? Credeți că medicul a fost prezent la efectuarea investigației? Pentru neurologie nu știu ce să vă recomand... Despre Spitalul Colentina se aude că ar avea niște medici tineri extrem de bine pregătiți.

      Ștergere
  17. Am dat intamplator peste aceasta postare, cautam cu totul altceva despre Sanador.

    Sunt unul din "fericitii" care au reactii alergice puternice la iod. Pot sa mananc alimente cu iod (nuci etc) fara reactii, in schimb iodul care se duce direct in sange (de ex substanta de contrast injectata) cauzeaza o reactie alergica puternica, fapt pe care l-am descoperit fix la o analiza la SANADOR.

    Nu mi-am batut capul cu formularele alea, nu stiam ca am alergie. Mi-au injectat substanta de contrast pentru analiza si mi-au facut procedura, mi-au zis sa astept pe masa 2 minute si in intervalul acela s-a declansat reactia alergica- mi s-a umflat fata banuiesc ca destul de tare (eu nu ma vedeam dar a intrat medicul radiolog si din reactie am inteles ca era ceva destul de grav). Mi-au bagat direct perfuzie cu anti-alergic si am stat doua ore pana sa ma lase sa plec.

    Parerea mea e ca stiu ca formularele alea sunt contestabile dar isi simplifica viata si unde apar reactii alergice sunt foarte cooperanti. Parerea mea este ca le-a fost foarte frica de plangeri, procese etc. Parerea mea e ca si celelalte clinici sunt la fel, e o problema sistemica sa inventeze proceduri, sa puna pacientii sa semneze lucruri care nu sunt explicate- in toate spitalele, de stat sau private.

    PS: motivul pentru care am cautat pe google SANADOR e tot legat de o posibila plangere pe cu totul alt subiect, dar tot legat de proceduri inventate de ei si pe care incearca sa le prezinte ca fiind "legea". De fapt dupa indelungi parlamentari au recunoscut ca e "protocolul spitalului", ce e mai nasol e faptul ca e contrar legii....

    RăspundețiȘtergere
  18. ieri am avut o experienta proasta la un control la neurologie la doctorita Maria Rotaru. Aroganta este cuvantul cel mai potrivit pt.a descrie atitudinea de care am avut parte. Am crezut ca in sistemul privat, prin plata consultatiei 160 lei, este altfel decat in sistemul public.In mod sigur nu voi mai reveni la Sanador.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanador are pe site o sectiune dedicata satisfactiei pacientului - in partea de jos a paginii, coloana Despre Sanador - Chestionare.

      Ștergere
  19. Sanador este o clinica de tot rah.....ul niste jepcari si servicii medicale de proasta calitate.

    RăspundețiȘtergere
  20. SI EU AM RENUNTAT LA SERVICIILE CLINICII SANADOR!

    RăspundețiȘtergere
  21. sanador este o afacere si nu o clinica medicala infiintata de patronul de la flanco si sotia acestuia este iluzia unor servicii de calitate in centrele de recoltare analize cardurile pacientilor sunt cautate prin ghenele de gunoi si gasite in frigider sangele recoltat se ridica abia seara flacoanele desange se incurca si nustiu cine le mai lucreaza ?in primele zile din luna se fac sute de recoltari cine lucreaza aceste analize cu ce personal ? de la medici care au lucrat in sistem si care au plecat de frica stiu ca se nu se lucreaza se pun doar rezultatele

    RăspundețiȘtergere
  22. o consultatie la sanador costa intre 210 ron si 370 ron -timp de consultatie 20 minute respectiv 30 minute .Oare cum poti in 20 minute sa stai de vorba cu doctorul sa vada analize sa ai si tratament ? CLAR nu este clinica medicala .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Anonim ,

      Iti raspund ca expert in servicii medicale de inalta frecventa cu diverse institutii medicale atat private cat si de stat sau poriclinicii .
      Raspunsul e simplu si se imparte in 3 categorii mari si late dupa cum urmeaza :
      1. E in functie de specialitatea medicala a medicului care se duce pacientul si gradul medical al medicului cat de repede se misca si de problemele medicale ale pacientului . Daca problema medicala a pacientului e minora automat ca consultatia dureaza putin .
      2. Tine si de afectiunea pacientului daca are probleme de Tensiuine si grad de Infact si alte afectiuni grave sau Tarhicardie atunci consultatia se prelungeste de la 20 minute la 60 minute sau la maxim 180 minute tinand seama de aceste afectiuni medicale sau puls mare peste 90 pulsul .
      3. Tine si de categoria medicului in grad care lucreaza foarte rapid cun pacient si citind rapid rezultatele si cerand parerea pacientului si afectiunile descrise de pacient oferindui rapid raportul medical si scrisoarea medicala pacientuului .

      In concluzie tine si de clinica medicala si de medic durata consultatiei .

      Ștergere
  23. O ce ma bucur ca ati scris aceasta recenzie. Eu tocmai ma pregateam sa imi fac abonament la ei. M-am razgandit.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur