Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii - poveste in 20 de acte - Episodul 16

Ziua incepe cu dragoste. Spread love, that`s what they say :)


Dimineata mi-am petrecut-o frumos, cu macelarirea unor bucatele de hartie cu scopul confectionarii unor ornamente de brad. Nu le-am facut inca poza si am nevoie de un moment artistic pentru a le imortaliza, prin urmare ti le voi arata alta data. Pot sa-ti spun ca sunt relativ dragute :) - am facut flori, sori si clopotei, si o sa mi le atarn pe toate in brad si prin casa in momentul potrivit. 

imagine preluata de pe antena3.ro
Am facut o vizita si la Muzeul Antipa, pe care nu il vazusem dupa reamenajare. Arata dragut. Este mult mai curat si au un aparat misto la intrare, unde, daca iti indesi cardul, iti da tichete inapoi, fara sa trebuiasca sa te duci sa stai la coada la duduia de la (fosta) casierie.  Am admirat dioramele si modul in care a fost reorganizat muzeul. Treaba facuta? de mantuiala evident. Nu cred ca sunt singura care a observat faptul ca pestera artificiala se cojeste pe unde calci, faptul ca arhitectul a fost un tampit si a dotat muzeul cu o tona de proiectoare care majoritatea nu merg (pentru ca s-au ars lampile LOGIC!!! toata lumea stie ca lampa unui proiector care nu este destinat utilizarii masive - zilnic, multe ore incontinuu - se arde repede iar consumabilele sunt scumpe, prin urmare nu trebuie sa ai colectie de diplome acasa pentru a face cateva cugetari), multe exponate foarte degradate. 
Dar sa revenim si sa-mi scuzi iesirea negativista, care nu este tocmai genul meu. Au fost facute si lucruri frumoase, precum automatul despre care va vorbeam ceva mai devreme, care este dotat cu un tanar care-ti explica cum si ce trebuie facut, a fost infiintat un magazin de suveniruri, ai o toaleta decenta pe care poti sa o folosesti in momente de restriste, exista o cafenea unde poti sa servesti un ceai cald cat timp iti astepti un prieten, peretii au fost igienizati si vopsiti si in unele locuri chiar ai impresia ca esti "afara" intr-un muzeu de pe acolo. 
Este foarte interesanta sala cu fluturi si diverse ganganii, pentru ca au fost etalate si un fel de minidiorame cu habitatul unor insecte cu tot cu copacei, frunze, flori, etc. Plus, tot in sala asta, exista 2 boxe cu sunet directional care iti redau sunetul facut de diverse gaze. E funny.

O alta chestie smechera este ca exact la intrare, poti interactiona cu mamuti :)). Scanezi un cod cu telefonul si tadaaaa - ai parte de beneficiile realitatii augmentate (asta e transferul de know-how de la Andrei). 
imagine preluata de pe antipa.ro
Probabil intrebi ce e realitatea augmentata. Ei bine iti zic faptul ca e diferita de cea virtuala; cum am inteles eu:
Realitatea virtuala - transpui in virtual un mediu real (un programator scrie cod in spatele casei sau proiecteaza locuri reale in mediul virtual)
Realitatea augmentata - este mediul in care traim noi, dar in care se introduc elemente virtuale, in cazul nostru, afurisitul de mamut :))

Din nou o chestie la care ma bucur ca s-au gandit este faptul ca au pregatit muzeul si pentru persoane cu deficiente de vedere . Cum sa mearga un orb la muzeu ai spune. Ei bine simplu. Pe jos sunt benzile acelea de care se ajuta aceste persoane cu ajutorul betelor telescopice, iar in dreptul fiecarei diorame (cred, nu le-am sesizat din prima), sunt "basoreliefuri", mulaje ale animalelor, cu indicatii in braille. Cat de tare e asta!

Sunt multe de povestit din experienta Antipa asa ca cel mai bine draga cititorule, te duci si-l vizitezi. Nu costa atat de mult - 20 de lei biletul intreg (si da exista reduceri pentru elevi si studenti).

Iti mai zic o singura chestie tare, intalnita la ultimul etaj, dedicat corpului uman si diversitatii. Am ajuns noi in zona dedicata mumiilor, trecem toti ca gasca prin apa, pe langa o mumie de prin Peru, o mumie din Egipt, o mumie de cine mai stie pe unde. Si eu ca toata lumea, evident. La un moment dat se face un click in al meu cap si ma dau vreo 2 pasi inapoi la exponatele din Egipt. Aici realizez ca se lafaiau in vitrina doua minunatii de mumificatii - un cap si o .......
:D
amuzant.

Am terminat repede incursiunea noastra stiintifica si ne-am indreptat pasii spre un restaurant din zona Victoriei, retras si mic, dar cu mancare buna - Cor`tile.  M-am bucurat de o pizza efemera si Andrei de o portie de paste asijderea.
Apoi ne-am indreptat rotile spre Ascensorul S.A., sa-l urmarim pe Alin cum danseaza ca o gazela. Evident ca am ajuns la final si am vazut inchiderea. Dar asta nu inseamna ca nu am fost alaturi de el, macar cu gandul, in timp ce mestecam fiecare din portia-i imbelsugata.


Am dat si de un mars prin centru.

Si-apoi.. am plecat acasa, ca s-a facut tarziu.

Au mai ramas 5 zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur