Drumul spre Valea Ascunsa

Traseul despre care urmează să-ți povestesc nu are o lungime mai mare de vreo patru kilometri, chiar dacă nouă ne-au ieșit aproape șase, dar sunt incluse aici toate amețelile din sat până când am dat într-un sfârșit de ieșirea pe poteca potrivită. 

Nu o să fiu lungă la vorbă. Îți voi spune doar că ai nevoie de o pereche de încălțăminte ceva mai comodă, pentru că este vorba de un drum de țară, o să ai șleauri, pietriș și potecă bătătorită de pădure. Marginile sunt îngrădite de tufe de cătină și în funcție de perioada anului în care ajungi pe aici, te vei putea înfrupta în voie din bunătățile-i sănătoase și acrișoare. Atenție la țepi! 
Pruni, meri și piersici sălbatici încadrează peisajul și ramurile bogate te îmbie doar să guști la fiecare pas.

Traseul pleacă din Lopătari, traversează Slănicul pe unul din podurile sale din lemn sau de mașină (asta depinde doar de tine și este în funcție de cantitatea de adrenalină pe care dorești să o experimentezi, întrucât podurile vechi sunt ceva mai șubrede și afectate de ploile care au umflat râul), iar cum pui piciorul înapoi pe pământ, o cotește stânga printre case și apoi încă o dată stânga spre malul apei. Ajuns aproape în albia Slănicului, vei merge în vale până când vei da de un drum care urcă brusc. E o chestiune de câțiva zeci de metri. Și te duci pe acesta înainte până tocmai sus pe coama dealului.

Nu te teme, drumul nu-i atât de abrupt, dar te vei opri cu siguranță din zece în zece pași să faci câte o poză, sau două, sau trei. Nu te poți abține. Locul este de o frumusețe rară și te îndeamnă la visare. Doar să pleci în lumea largă cu nimic mai mult decât un rucsac în spate! 

Când ai ajuns sus pe coamă, te vei bucura de priveliște - în partea dreaptă vedere spre Lopătari, iar pe partea stângă vedere spre Valea Ascunsă.

Noi am făcut traseul seara, când soarele mai era de-un cot pe cer, astfel încât să ne bucurăm de culorile apusului la coborâre și de răcoarea înserării pe drum.

Cu toate ocolișurile, căutarile pe hartă și uitatul în zare, am lăsat pe drumeagul acesta aproape trei ore. 
Trebuie să-ți spun că este un drum nemarcat. Așa că o să las aici traseul înregistrat, să-l poți parcurge în voie când ai ocazia.

#expandyourplayground 










Sări pârleazul cu încredere. Drumul continuă și de cealaltă parte a porții.

Valea ascunsă.
Vedere spre munții de sare și platoul salin de la Meledic.

Găsești troițe la tot pasul.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Traseu Brasov - Sf. Gheorghe - Baile Tusnad

Trasee ciclism in Baia Mare