Retrospectiva sportiva asupra lui 2016

Și uite-mă la cel de-al treilea episod de retrospectivă sportivă, pentru un tumultuos 2016, plin ochi de evenimente, trasee spectaculoase, întâlniri surprinzătoare și momente memorabile, făuritoare de amintiri numai bune de povestit.

Imagine preluată de pe lemerg.com
Uite așa umblă vorba că am făcut mișcare ce a totalizat 9.135 km distanță, în 189 zile active din cele 366 câte i-au trebuit Pământului anul trecut să se revoluționeze în jurul Soarelui. Acești kilometri au fost făcuți într-un număr de 449 de ore, iar diferența totală de nivel s-a ridicat pe la 38.414 m (dacă e să îi credem pe cei de la VeloViewer asta înseamnă de vreo 4x Everest) which some people say that is awesome.

Știi că sunt oameni care nu fac 9.000 km pe an cu mașina.
Just saying.
Minunățeniile astea de kilometri au fost adunate și cu bicicleta și cu alergarea. Așa. Să nu se supere nimeni.

Ce-i drept bicicleta a fost avantajată - cu frumoasa Kuota am străbatut peste 8.738 km (adică distanța de la București în Port Elizabeth South Africa, tot de la VeloViewer aflată). Numărul de zile active 163 și o diferență totală de nivel de 31.654 m.

Distanța maximă străbătută pe bicicletă la o singură tură a fost de 610 km și crede-mă când îți zic că tura asta a fost life changing. Poți să-i citești povestea aici în episodul 1 și aici în episodul 2, cum le-am scris pe toate de-a fir a par, câte s-au întâmplat, alături de lucrurile pe care le-am învățat în cea mai lungă tură de anduranță de când port urechi.

Tot de menționat sunt și țările pe care le-am vizitat pe bicicletă, pentru că în 2016 nu m-am rezumat la România, ci am luat la rând și Bulgaria și Grecia, le care le-am adăugat cu multă dragoste în colecția de vise.

Adevărul e că alergarea s-a cam culcat pe-o ureche anul ce tocmai a trecut, dar nu e încă o cauză pierdută. Am bătut astfel aerul cu brațele și pământul cu picioarele cale de vreo 396 kilometri, ca și cum aș fi alergat distanța București - Chișinău (sursa evident VeloViewer), preț de 39 zile active și 52 ore. Diferența totală de nivel a fost nu mai puțin de 6.760 m, adică aproape un Everest (pentru exactitate - un 0,76 de Everest).

De menționat rămâne și cea mai lungă distanță alergată, de 41,4 km la Ecomarathon, frumosul maraton montan a cărui poveste o poti citi aici cu încredere. Înarmează-te cu o cafea și o poziție confortabilă, timpul va zbura pe lângă tine, iar vorbele te vor purta pe nesimțite în ziua aceea.

Activitățile nu s-au rezumat la biciclit și alergare. Au fost predominante, într-adevar, dar sunt un om cu multe pasiuni și să rămân constantă la o singură activitate, este ușor peste puterile mele.

Punem astfel pe răboj:
  • o tură cu patinele pe gheață
  • 41 de ore extraordinare predate ca instructor de Indoor Cycling
  • drumeții cărora nu le-am ținut socoteala, dar o să mă mobilizez anul ăsta.
Acestea fiind spuse - un duios la revedere 2016 și un bine ai ajuns 2017.
We've been expecting you!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur