Tura 4 in Bucuresti, 34.7 km - 9 martie 2014



Si m-am fericit ca duminica am reusit sa urnesc molusca din casa. Si nu, nu ma refer la bicicleta sau la propria persoana, ci la Bro. :) Am plecat impreuna intr-o tura scurta de vreo 35 de km prin Bucuresti, perfecta pentru cascat ochii in stanga si-n dreapta si pentru clatit mintile aburite de tehnologie. Dar sa-ti zic pe unde am luat-o.

Traseul a inceput din Brancoveanu, de la Oraselul Copiilor prin parcul Tineretului, bd. Gheorghe Sincai cu traversarea podului de la Timpuri Noi, Nerva Traian unde am facut prima la dreapta pe Ion Minulescu, apoi strada Mugur Mugurel :)) pana in Foisorului, Zizin si Brailita pana in calea Dudesti. Drumul ne-a purtat apoi pana in Dristor pe Camil Ressu, unde am facut o stanga pe Str. Dristorului, apoi Soseaua Mihai Bravu pana am trecut de Piata Muncii, Piata Iancului, Obor si mai departe pe Sos. Stefan cel Mare pana am ajuns la Victoriei. De aici bd. Aviatorilor a scris pe noi pana am ajuns la Herastrau. Ne-am invartit putin prin parc in cautarea unei tasnitori (evident ca nu am gasit nimic de genul) apoi am luat-o frumos pe Kiseleff si Sos. Bucuresti Ploiesti pana am trecut de Casa Presei Libere, fantana Miorita, pana la primul pasaj de la Baneasa. Aici un frumos dreapta pe bd. Aerogarii, am trecut de pasaj si am luat-o pe capitan Alexandru Serbanescu, Barbu Vacarescu tot inainte, pana cand strada s-a infipt in minunatia de sosea Stefan cel Mare din nou. Am repetat bucatica de traseu pana la Victoriei unde am luat-o frumos pe Calea Victoriei pana cand aceasta s-a intersectat cu Splaiul Independentei. Pe aici ne-am invartit in jurul artezienelor de la Unirii, am traversat intersectia cu chiu cu vai si am luat-o inapoi molcom pe Dimitrie Cantemir, spre parcul Tineretului.

La un moment dat pe traseu, in apropiere de Iancului, am dat de o gramada de masini parcate aiurea, puse pe avarie, in cateva randuri de la bordura spre centrul soselei. Era culmea ca dintr-o sosea lata cu vreo trei benzi sau cate are Mihai Bravu intre Piata Muncii si Piata Iancului, se ajunsese sa se circule pe o jumatate de banda si pe linia de tramvai. Ne-am uitat usor contrariati, cu cate o spranceana ridicata la ceea ce se intampla, cand pe strada, cand pe trotuar, incercand sa ne dam seama de ce s-au oprit toti aia acolo asa si in plus.. unde sunt oamenii? I-am zarit pe toti buluciti gramada intr-o cofetarie. La naiba mi-am zis. Azi is mucenicii.. Acum totul avea o explicatie. Am plecat mai departe. Aveam alte ganduri cu ziua asta. Si-n plus, mancasem deja din specialitatea zilei, home-made by moi :P.



Trebuie sa mentionez si minunatul Herastrau unde am cautat mult si bine o binefacatoare tasnitoare de apa, eu uscata fiind de sete pentru ca nu-mi luasem bidonul de acasa si nici macar bani pentru a-mi achizitiona mult trebuincioasa apa. In schimb aceasta baltea fericita pe spatiul verde, sa-mi faca parca in ciuda.
Un pic creepy totusi atmosfera. Cu copacii desfrunziti si pamantul mlastinos.


Cosmin mi-a atras atentia iar eu mi-am promis ca o sa dau o bere comerciantului pe care il voi vedea ca scrie primul/prima corect numele fructului citric de culoare galbena, botezat si redenumit in permanenta.

Am imortalizat si o bucatica de parc Tineretului care parea mult mai prietenos, iarba recapatandu-si un pic din verdele acela primavaratic pe care il asteptam cu nerabdare :D

Deja ma gandesc la weekend. Se anunta soare si temperaturi excelente.
Imi doresc sa mananc o ciorba de rosii la Mogosoaia, unde sa ajung evident, pe bicla. :). Hai vedem unde si cand ne poarta rotile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur