bucharest international marathon 2012

Inca o activitate bifata in lista mea de TO DO before 2013 - participarea la Bucharest International Marathon, care s-a desfasurat weekendul acesta. Nu va ganditi ca am participat la maratonul in sine de 40 si ceva de km, sau la semi-maraton - care avea vreo 20 si ceva de km, sau la stafeta cu 4 ture de cate 10 km.
Nu nu. Eu am fost la cursa populara.
Organizatorul ne-a spus ca distanta de alergat este de aproximativ 4 km (lui Andrei i-au iesit pe runtastic chiar putin sub 3, dar presupunem ca adevarul este undeva la mijloc).

Am ajuns in Piata Constitutiei pe la 8:30, unde ne-am intalnit cu Victor si Andreea si dupa cateva vorbe, am beneficiat de incalzirea facuta de World Class. Bineinteles ca am obosit din nou inainte de cursa in sine, pentru ca antrenorii astia au grija sa scoata untul din tine de fiecare data. In fine, dupa incalzire, ne-am cautat locul pentru cursa populara si de acolo nu a mai durat mult pana la start.
Sunetul clasic de inceput a fost semnul ca s-a dat startul pentru noi. Fiind foarte multi inscrisi la acest traseu, nu am plecat imediat de pe loc si, ridicata pe varfuri, i-am vazut pe toti ceilalti concurenti cum se rasfirau usor pe drum.
*
Au fost doua lucruri care m-au impresionat la acest eveniment sportiv. Unuia i-am facut poza ceva mai jos, dar sa ti-l explic - eram la baza pantei care urca pe langa Casa Poporului si m-am uitat inainte. Se vedea toata panta invelita cu guguloaie galbene miscatoare, pline de viata si zvac. Am simtit nevoia sa imortalizez momentul pentru ca mi s-a parut foarte dragut sa vad atatia oameni, toti dorind acelasi lucru, toti facand acelasi lucru si incercand sa-si depaseasca limitele.


Al doilea lucru este reprezentat de numarul foarte ridicat de persoane peste 60 de ani participante la maraton (la toate categoriile). Mi-a placut foarte mult ca oamenii au inceput sa iasa din case si sa fie atrasi de sportul in masa si de activitati in aer liber, in loc sa stea pe canapea si sa se uite la noi la stiri cum blocam Bucurestiul si alergam de nebuni de la 3 pana la 40 de km.
*
Poza de mai jos este facuta mult dupa finish. Deja ne reveniseram si ajunsese si Victor de la stafeta. Cu totii ne-am descurcat foarte bine, in mod special Andrei care m-a intrecut :) but not for long iti dai seama.
(asta o sa-mi produca un ghiont).

Comentarii

  1. Spre rusinea mea, nu am participat niciodata la un maraton. Nu am pregatirea necesara, dar vreau sa schimb acest lucru in viitorul apropiat. Pun pe lista de to do de anul viitor. Tu cum te-ai pregatit pentru "aventura"? Hai ca ii dau bookmark pe Merita Citit sa vada si altii cum a fost la Bucharest International Marathon

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Sincera sa fiu nu m-am pregatit. Eu am participat la cursa populara de 3 km, unde am obosit crancen. Dar pentru anul viitor o sa am un to do pentru stafeta cel putin :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur