sfarsit de concediu - Maraton MTB Tusnad

"Codrule, codrutule,
Ce mai faci dragutule,
Ca de cand nu ne-am vazut
Multa vreme au trecut" - Revedere, M. Eminescu
Este varianta perfecta pentru a-mi incepe povestirea. Si eu ca neoamenii, incepem cu sfarsitul - mai exact, maratonul de MTB de la Tusnad, desfasurat intr-o frumoasa zi de 9 septembrie, ultima din concediul de o saptamana pe care l-am asteptat si petrecut cu atata placere :) L-am inceput cu marea si l-am terminat cu padurea si cu muntii atat de dragi.
Dar sa va povestesc pe indelete si experienta aceasta.
*
In miercurea de dinainte de concurs, inca nu stiam unde o sa mergem la munte. Cautam ca de obicei un loc cat mai pitoresc, cu multe trasee de facut, de preferat cu piciorul si mai ales cu bicicleta. Am ales Baile Tusnad, din simplul motiv ca gasise Victor un concurs in zona, si ce modalitate mai buna de a termina concediul exista, decat sa te automotivezi sa termini un concurs de mtb :)
*

Startul: a fost diferentiat cei de la tura race de cei de la tura hobby, cum mi se pare normal la orice concurs la care participa peste 100 - 150 de persoane. Pana la urma nu trebuie sa ne calcam pe botine cu rotile... bine, oricum facem asta, dar nu e nevoie sa ne calcam mai mult decat trebuie. Cursa hobby a plecat pe la vreo 10 minute dupa cursa de race si ne-am dus invartindu-ne toti, ca s-a inceput cu urcare. Joy.

Sustinere: de asta s-au ocupat voluntarii de pe traseu care au fost foarte amabili si zambitori, sa nu ii uitam pe urcarea spre lacul Sf. Ana pe asfalt in mijlocul padurii pe Alin si Andrei N. care urlau ca descreieratii "hai Oanaa, bine Oanaa, hai Oana hai!, hai ca vine ursuu, hai Oanaa", de ma stia lumea pe o raza de 3 judete in fiecare directie, nu il uitam nici pe baiatul de la punctul de alimentare de dinainte de urcarea spre Sf. Ana (il vedem si in al doilea filmulet de mai jos, cum imi face linistit cu mana). Exasperat probabil de urletele mai sus mentionate, intreaba intr-un final tare pe toata lumea " Care-i domne Oana" , " eu is" se aude un sunet timid de pe bicicleta. Au urmat multe incurajari si zambete :)

Punct de alimentare: Au fost indestulatoare si numeroase si cel mai important, plasate la fiecare sfarsit de urcare lunga. Am avut grija sa nu-mi lipseasca apa, setila cum sunt, sufar rau de sete, de asemenea putina lamaie si niste glucoza au avut grija de mine sa ma simt in forma si sa dau tot ce se poate.
Nu trebuie sa uitam gulasul de la final insotit de doua felii de paine cu cartofi - amandoua o nebunie. Gulasul a fost picant si bine facut, l-am infulecat cu pofta si parca ar mai fi mers vreo doua portii. Berea care insotea gulasul a fost donata pentru o cauza nobila :) We dont do bere..

Traseu: pe asfalt, drum forestier, poteca prin padure, traseul de la Baile Tusnad a fost nemaipomenit. S-a putut strabate in intregime pe bicicleta (ca lenea din mine a actionat altfel, asta e partea a doua) iar privelistea a fost grozava. Mi-a placut in mod special coborarea prin padure spre lacul Sf. Ana, pe o poteca ingusta, printre copacii desi; adaugam la likes si cum se vedea culmea cand ajungeai sus in varf de deal, inainte de ultima coborare; si asfaltul, si lacul, si coborarile prin padure, urcarile, praful, gropile, radacinile de copaci, bolovanii - toate mi-au placut.
Pentru cursa de hobby, traseul a avut o distanta de vreo 24 de km daca nu ma insel, cu o diferenta de nivel considerabila.


Intamplari: cea mai mare parte a drumului am strabatut-o cu Alin. Mergea inainte pe coborari, iar pe urcari il prindeam inapoi din urma, asadar, este prezent in mare parte din filmari. Este foarte motivant sa te tii dupa cineva si sa incerci cat poti sa il depasesti.
De mentionat este faptul ca Tusnad e al doilea concurs la care particip cu minunatiile de SPDuri si daa, toate coborarile le-am facut pe bicicleta, nu ca la Geiger (care a fost primul concurs cu SPDuri in picioare) si unde m-am dat jos la orice coborare se ivea in cale ca imi tataia fundul de frica.

Poze: Nu foarte multe (exceptand paparazzonele grupului vesel - aka Ramona); dar cele care exista sunt foarte dragute (multumiri pentru ciclism.ro pentru instantaneele distractive de pe traseu si lui Andrei N. pentru GoPro-ul cu care mi-am filmat drumul, pentru ca al meu a stat cuminte acasa cum trebuie sa stea un astfel de instrument, inchis in cutie #@$%!)

flower power pe prima urcare..pe la jumatate
si cateva filmulete. Din nefericire nu am apucat sa le rapesc pe toate de la Andrei N. inainte de a pleca pentru totdeauna cu cardul si cu aparatul minunat. Prin urmare ma pot multumi doar cu o jumatate de traseu filmat si cu amintirile legate de prima jumatate.







Nemultumiri: deloc surprinzator, nu am avut nemultumiri legate de acest concurs.
In schimb vreau sa mentionez ca mi s-a parut chiar foarte tare faptul ca DJ-ul/VJ-ul sau orice alta denumire purta vorbaretul cu microfonul din zona de start/finish, a prezentat toate detaliile legate de concurs si toate stirile pe care le-a comentat, in cel putin 2 limbi, romana si maghiara, mi-a parut la fel de fluent in amandoua si parca la un moment dat a dat-o nitel si pe germana (bine, pe mine una m-a pierdut de la romana incolo, dar faptul ca a prezentat informatiile in limbile majoritatilor prezente la concurs, a fost de apreciat - sunt doar cateva concursuri care procedeaza in acest mod, printre care este Duatlonul Cetatea Brasovului)

Collectibles: la acest capitol, pachetul de start a fost destul de consistent - un tricou al concursului, o cana inscriptionata cu maraton MTB Tusnad (apropos de asta, Victor avea una la fel si de cat timp imi doream una asemanatoare  :).. s-a nimerit la fix), doza de energizant de la Isostar, numar de participare, vouchere si diverse cartonase si fituici cu prezentari. Concursul nu a avut medalie in schimb (de care facem colectie de ceva timp ).

Concluzii
Un concurs minunat care a incununat cu succes o vacanta scurta.
Un loc 5 din 10 la feminin, categoria 26-35 de ani si un loc 12 din 27 la feminin general.
Sa ne fericim zic :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur