puzzle intrigant

O pasiune de-a mea este puzzle-ul. Accept cu bratele deschise puzzleul in orice forma.. dar mai ales pe cel care consta din insiruiri de numere carora trebuie sa le dau de cap, sa le gasesc o anumita logica. :)
imagine preluata de pe coochicoos.com

Navigand pe net am gasit cateva siteuri cu astfel de joculete de pastrat mintea limpede. Si daca tot le-am gasit, de ce sa nu tormentez si alte cateva suflete prin expunerea in cele ce urmeaza a unui astfel de exercitiu, cat se poate de usurel si de simpatic.

O secventa numerica este o insiruire de numere cu o oarecare logica. Cateodata este foarte usor sa determini ce numar urmeaza intr-o astfel de insiruire.. altadata nu prea. Exemplul de aici este foarte interesant. Afla care este numarul logic X.

1, 1, 2, 1, 3, 2, 4, 1, 5, 3, 6, 2, 7, 4, 8, 1, 9, 5, 10, 3, 11, 6, 12, 2, 13, 7, 14, 4, 15, 8, 16, 1, 17, 9, 18, 5, 19, 10, 20, 3, 21, 11, 22, X


Persoana care va raspunde prima ma va scapa de un suport de lumanare din fier forjat, de dimensiuni considerabile. :)

Comentarii

  1. Da. E cifra 6 :) - felicitari ElaDee pt ca ai fost prima si celorlalti de asemenea :) - te rog sa-mi scrii pe mail cum sa intram in contact (oana.trif[@]ymail.com)

    Cosmin, eu nu stiam regula (matematica nu este punctul meu forte din pacate, am fugit mult timp de ea si ea de mine) in schimb am gasit regula aceea de eliminare a cifrelor. Mi s-a parut foarte interesanta, imi si plac genul asta de "puzzleuri".

    RăspundețiȘtergere
  2. ma gasesti la andreea1606@gmail.com, sau pe yahoo aandreea1606@yahoo.com (doar dubleaza a-ul de la inceput! ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur