Tura 13 - Sinaia - Dichiu - Piatra Arsa si retur

O zi frumoasa, frumoasa! Cu soare sus pe cer, munti, oameni cu the same mental disorder, nori bulbucati, coborare lunga si la final, o portie sanatoasa de tocanita dobrogeana. Cam asa a fost pe scurt duminica asta.

Dar sa incep cu inceputul. Dupa pregatiri indelungate, de parca plecam la o tura de 150km si nu vreo 25 dus (cu diferenta de nivel, dar totusi), am fost gata si am pornit tustrei spre Piatra Arsa. Traseul pe care aveam sa-l urmam era Sinaia - Cabana Dichiu si apoi Piatra Arsa. Mai fusesem acum ceva timp pe ruta asta, savurasem coborarea, partea de la Dichiu pana in Sinaia. Nu mai urcasem pe aici, dar aveam asa o idee asupra a ceea ce avea sa ma astepte. Nu ai parte de o coborare frumoasa daca inainte de asta nu urci de sa-ti iasa ochii. Evident ca asa a fost si la noi.
Mi-am luat un moment in care sa ma minunez de albastrul frumos al cerului, de norii rasfirati si p-aci ti-e drumul!
Urcarea a fost de la inceput sustinuta. Dar toate au decurs bine. Ba o pauza mica de dat indicatii in trafic..
..ba uite inca o bucatica de cer albastru si frumos..
..floricele
 ..urcari de sa-ti iasa ochii...
 ...ficati si pe la urcarea asta..
... selfie partial zambitor, sa ii multumim urcusului pentru jumatatea de zambet afisata
...si, in sfarsit, loc de oprit si de admirat de jur imprejur, pentru ca privelistea era grozava.
Si in orice loc in care te opresti, musai sa mai fie inca vreo 5mld de alti biciclisti si evident ca de absolut fiecare data, ne strangem toti gramada sa ne admiram bicicletele, sa facem schimb de experiente, povesti biciclesti (parca seamana un pic asa cu cele pescaresti), mai o poza si apoi sa o iei fuguta mai departe, sa te asiguri ca ajungi primul in varf, inaintea celorlalti pe care i-ai ajuns din urma.
 Dar te mai opresti pentru o floricica, doua..
...si caluti simpatici imprastiati care incotro...
 ..sau mai scoti limba la partenerii de urcare... :))

Am ajuns la Piatra Arsa dupa vreo 2 ore de pedalat, cu opriri si pauze de poze si admirat peisajul.
Si daca tot ajungi la Piatra Arsa, trebuie musai sa-ti faci poze cu mediul inconjurator, cum e poza cu bicicleta si bolovanul.
 Poza cu bicicleta si bolovanul si tu uitandu-te amenintator la bicicleta
 Poza cu bicicleta si bolovanul si una din voi a patit-o de e cu rotile in sus. :P
Si dupa orice urcare sanatoasa, este recomandat sa faci o pauza de hidratare. De preferat la Piatra Arsa. De preferat cu bere. Si poate si cu o ciorba, cu smantana si ardei iute. Si apoi sa pleci molcom spre locul unde ai lasat masina. Daca mai stii unde ai lasat-o :))
Am vazut si ultima zapada, bine ascunsa intr-un colt..
 ..si caluti peste tot, care mai de care mai nemancat..
Coborarea a fost grozava. Asfaltul bun de tot iti permitea sa prinzi viteze ametitoare. Strava imi arata o viteza medie pe coborare de 35,7km/h si un varf de 81.7 km/h. Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand vad acolo scris 81 de km/h, mi se cam bulbuca ochii asa.. Daca sunt de acord cu prima valoare, in schimb, la cea de-a doua, tind cred ca Strava ma pacaleste. :)) Dar m-am inregistrat cu ceasul de la Garmin si nu cu telefonul, deci e posibil sa fie adevarat si nu vreo eroare a telefonului.
Gertrude (bicicleta mea) s-a comportat impecabil. Cum strabatea ea ca vantul si ca gandul kilometru dupa kilometru. :) Franele au tinut bine, chiar daca la un moment dat cred ca s-au cam incins, intrucat zgomotele pe care le scoteau nu erau din cele mai fericite. Am luat vreo doua gropi sanatoase, m-am speriat bine intr-o zona cu nisipuri si m-am strecurat printre masinile care mergeau molcom la vale.

Iar la finalul coborarii? Evident inspectii privind integritatea structurala a bicicletelor. Pana prindem incredere, that is.
Si am nimerit si masina inapoi. Era sa ratez o strada..
:P

Comentarii

  1. Tare traseul. Vreau sa il parcurg si eu dar cred ca voi sta peste noapte la Cabana Dichiu, simt ca ma va sifona putin urcarea :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vei avea probleme. Traseul se poate parcurge fara probleme intr-o singura zi, cu pauze de rasuflat, poze si cascat ochii de jur imprejur :D.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur