100 de lucruri pe care le-am facut in 2010 - partea a II-a

Sa ne intoarcem la povestea noastra, cu toate cele 100 de lucruri pe care am reusit sa le fac in 2010 si iata-ne la un minunat loc sase :)

6. un revelion de pomina - astfel a fost cel de anul trecut, cand peste 20 de oameni au baut intr-o singura seara toti cei 30 si ceva de litrii de vin adusi de Catalin :) + tarie + alte lucruri minunate existente in cabana. Locatia foarte buna, mancarea grozava, vinul minunat si rasete pana dimineata. Multe lucruri nu prea ne mai aducem aminte, dar totusi ceea ce a ramas este memorabil - melodia celor de la Smokie molcoma in fundal si puzderie de oameni cantand
"Oh, I don't know why she's leaving,
Or where she's gonna go,
I guess she's got her reasons,
But I just don't want to know,
'Cos for twenty-four years
I've been living next door to Alina.

ALINA! who the fuck is ALINA!!
:))))))) de asemenea epic a fost si momentul in care Alina in carne si oase a coborat de la etaj, cu ochii bulbucati de somn, in papuci si pijama, intreband in stanga si-n dreapta care e treaba.

7. tot legat de revelionul trecut trebuie mentionata si prima mea incursiune in adancurile Pesterii Liliecilor, fara ghid, fara sfoara, bine ca nu aveai unde sa te pierzi, drumul mergand intr-o singura directie si anume in fata.
Echipati cu bocanci de munte (cea mai buna investitie pe care o poate face cineva), cu haine groase, o frontala, o lanterna si becurile de la telefon, am explorat putin  adancimile pamantului. Un spatiu destul de inghesuit pentru buna desfasurare a activitatii pentru multe persoane (indeosebi claustrofobe), dar o experienta memorabila si care m-a facut sa-mi doresc sa mai vizitez astfel de locuri ce impanzesc muntii.
In dreapta este o reprezentare a mea, bulbucandu-mi ochii (eu de felul meu ma bulbuc..), multumita blitzului, dupa ce in prealabil abia ma obisnuisem cu putina lumina data de sursele reduse de iluminat de care dispuneam. Pentru necunoscatori, pestera se afla in satul Pestera din comuna Moeciu, la 5km de comuna Moeciu. Intrarea ei este destul de "degradata" multumita vizitatorilor necivilizati ce au avut prilejul sa isi faca acolo una sau doua poze.. sunt destul de multe gunoaie si mazgaleli pe pereti.. dar daca inaintati 20-30 de metri, lumea devine altfel :). Este un loc ce merita vizitat cand esti dotat cu echipament corespunzator.

8. Pentru ca tot suntem la capitolul pesteri - trebuie mentionata si vizita facuta in aceeasi perioada la Pestera Dambovicioara - spre deosebire de precedenta, aceasta era amenajata in stilul propriu noua - beton, fier, becuri numeroase (comparatie facand cu articolul recent aparut in presa, conform caruia un grup de speologi au amenajat o pestera astfel incat sa nu compromita cadrul natural si sa nu influenteze aproape deloc mediul - utilizand becuri din acelea dotate cu senzor de prezenta si alte materiale si instrumente prietenoase). Cunoscuta inca de prin 1579, Pestera Dambovicioara se regaseste pe culoarul Rucar Bran, cam la 20 de km de zona Bran, iarasi un loc ce merita vizitat.
Pentru cei care vor sa afle mai multe, in dreapta este o harta a pesterii, realizata de T. Constantinescu in care sunt reprezentate principalele formatiuni geologice (un click pe poza pentru a o mari).

9. Trecem direct la urmatoarea activitate ce ne-a facut placere si anume primul film 3D :)) da, stiu, am trait intr-o pestera pana in prezent si nu am vazut eu film 3D. Ei bine da!
Astfel ca intr-una din zilele lui ianuarie din noul an 2010 am fost la un minunat IMAX, mi-am pus ochelarii grei pe nas si m-am uitat la Avatar timp de 3 ore incheiate.

10. Cati frati am? Unul singur. Ziua lui de anul acesta a venit cu special treats.. prietenii stiu ce >:).

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur