Retrospectiva sportiva asupra lui 2020

 

Ce să zic! 2020 mi-a văzut avântul, m-a întors pe călcâie și m-a azvârlit cât colo cu tot cu planurile și gândurile mele de a face treabă, ca să mi le bag pe toate acolo unde nu bate soarele. Aproape că i-ar fi reușit dacă nu mă mobilizam serios, că doar nu era să las o pandemie să mă facă să las ca viața să treacă molcom pe lângă mine.

Am lăsat să treacă zilele astea de după Revelion în ideea să se stabilizeze toți cei kilometri acumulați de-a lungul anului trecut (ca atunci când se decantează particulele aflate în suspensie în lichid sau salata de boeuf de după sărbători) și mi-am făcut calculele statistice, pentru ca subconștientul meu să mai aibă un punct pe lista sa de subiecte de interes asupra cărora să-și asvârle atenția. Asta înseamnă că mai am un subiect care să mă ajute să procrastinez.. 

Astfel, pentru anul ce-a trecut sunt minunata posesoare a unui număr de 6.526,2 kilometri, străbătuți prin țară sau pe lângă, de pe la toate sporturile pe care le-am practicat și includ aici în ordinea firească a lucrurilor: bicicletă, alergare, mers, virtual rides și drumeții. Ca idee, aceasta este cea mai mică distanță străbătută într-un an de când a făcut Strava ochi în viața mea, adică de prin 2014, pentru că abia de atunci am reușit să-mi țin evidența. I`m a late bloomer. 

Distanța despre care vă zic a fost străbătută în aproximativ 435 de ore în cadrul a 432 activități, cu o diferență de nivel totală de 32.057 metri. Chiar dacă numărul de activități a fost ridicat, numărul de zile active se află undeva pe la 244. Not great, not terrible.

Ca un top al activităților pentru anul ce tocmai a trecut avem așa:

  • se pare că mersul a fost activitatea de bază cu 46% din totalul sesiunilor înregistrate. Bine.. clasamentul în discuție tot Strava l-a făcut și mă gândesc că se bazează pe timpul alocat acțiunii respective
  • a urmat alergarea cu 26%
  • bicicleta cu 25%
  • și toate celelalte cu un procent nesemnificativ (pe care îmi e lene să-l calculez și să-l scad din 100% chiar în momentul ăsta).
Diferența totală de nivel a fost undeva pe la 32.058 metri, față de un 50.677 metri în 2019. Facepalm și migrenă.
Și acum să le luam pe rând, în ordinea preferințelor.

Bicicleta
Un total de 5.038,4 kilometri. Ai să râzi dar e "my second worst year". 😅
Aparent am crescut distanța cu un 265,5 kilometri față de 2019, care a fost într-adevăr cel mai rău an pentru ciclism. Cine ar fi crezut..
Am apucat să fac câteva ture la început de 2020 cu Randonneurs, până la intrarea în lockdown, apoi ture virtuale sau cu un număr restrâns de participanți. În august/septembrie au fost pe rând turele din zona Vetren și Dunav Ultra, ambele pe teritoriul Bulgariei. 

Alergare
Un total de 909 km. Cu o scădere de 91,5 kilometri față de 2019.😒 

Cum există totuși circumstanțe atenuante - adica vreo 2 luni: septembrie și octombrie în care nu am alergat deloc din cauza unei accidentari și perioada de lockdown când eram mai rară afară precum cometa Halley pe cer, aș spune că nu m-am descurcat deloc rău la distanță, raportată la numarul de luni efective..

Aici am de subliniat 4 puncte importante: Ultra Race Romania Lockdown, Ultra Race Romania Virtual, (Semi) Maraton 1 Decembrie și Aleargă România. Dintre toate, cea mai mândră sunt de medalia de la Ultra Race Romania Virtual, iar pe locul doi vine Aleargă România. Am de povestit puțin și despre astea.

Plimbări lungi
Au fost multe. Mai ales în ultimele două luni ale anului, când am ajuns la concluzia că ieșitul ocazional la alergare de 2-3 ori pe săptămână nu echivalează cu mișcarea pe care o făceam înainte de nebunie. S-au strâns astfel în tot anul (în momentele în care nu am uitat să înregistrez) vreo 249,52 kilometri de mers mai molcom sau mai alert, depinde în ce moment al zilei mă prindea. 
Cu toate astea - numărul plimbărilor lungi a fost în scadere față de 2019.

Drumeții
58,64 kilometri, dintr-un total de 6 drumeții: o clasică de Diham, un Cerdac al Stanciului, o Piatra Arsă și trei ture micuțe de înregistrat pe hartă locuri frumoase ce mai pot fi explorate prin Bulgaria, pe lângă Sofia. 
Un trend tot în scădere față de anul anterior, când am străbătut cam de trei ori distanța.

Virtual rides
302,8 kilometri din care o activitate de 31,76 kilometri flagged pe Strava. Dacă îți vine să crezi! Flagged la virtual ride..😱 flagged ca ce? Că am făcut autostopul să mă ia prima mașina 5 kilometri pe urcare? În sfărșit.

Creșterea a fost semnificativă față de 2019, cu peste 100 de km virtuali, ceea ce, sincer, este un moment care necesită o medalie în sine, având în vedere cât de tare mă plictisesc și 5 km pe trainer....

Picanterii💃
Aveam eu niște planuri mari pentru anul trecut din care am reușit să fac fix nimic. Partea bună a lucrurilor este că nu au intrat zilele în sac și cum viitorul pare mai luminos decât se arăta în urmă cu vreo două - trei luni, am încredere că o să-mi iasă gândurile la liman și o să se înfăptuiască după cum mi-i vrerea.

Și musai este în plan să mă blogorezez mai des. Nu de alta, dar la bătrânețe vreau să am ce răsfoi din urmă și să mă minunez în timp ce-mi fac cruce cu două mâini de aventurile sau lucrurile pe care le-am făcut.

"Multă minte îți mai trebuie.."

Să ne revedem cu bine!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur