100 de lucruri pe care le-am facut in 2010 - partea VI

Ca bine zicea Andrei la un moment dat, ca o sa-mi termin retrospectiva celor mai tari 100 de lucruri facute in 2010 tocmai in 2012.. :) invidios......si uite ca se intampla.

34. shark reef in mandalay bay - ca sa va dati seama cam la ce anume ma refer, afla ca americanii sunt un pic nebuni si grandomani. Inchipuie-ti o cladire imensa care are in interiorul ei un parc acvatic gigant cu zeci si sute de specii de pesti, totul amenajat perfect pana la ultimul detaliu. Si asta in plin desert.

35. prima incursiune intr-un acvariu gigantic - poza alaturata iti poate face o idee despre ce vorbesc.. o apa limpede, un peisaj marin foarte bine amenajat si pesti si mamifere marine vioaie care se opresc din cand in cand in dreptul geamului... oare la ce se gandesc rechinii?

36. in shark reef am avut cred ca unica ocazie in viata de a mangaia pisici de mare.

Era o sala de dimensiuni medii.. cam cat o sala de clasa, in mijlocul careia era un bazin deschis, cu apa putin adanca, in jurul caruia stateau ingramaditi o multime de tineri si copii. M-am apropiat incet sa vad despre ce e vorba. In apa curata erau cateva pisici de mare, care mai de care mai crispate si mai doritoare de singuratate.. Am mangaiat si eu una sau doua din zbor, in timp ce alunecau pe sub mainile mele... o piele moale, fina si deosebit de rece.

Nu erau multe si datorita acestui lucru pareau extrem de stresate.. ca solutie de rezerva, la baza micului acvariu era un strat destul de gros de nisip in care se puteau infige ca strutii in momentul in care prea multe maini se intindeau incontinuu spre ele. Stateau ascunse putin si reveneau apoi la ganduri mai bune :)


37. prima ocazie sa studiez meduze de dimensiuni considerabile de la o distanta foarte mica. poza cu maimuta.








37. my first shark :) - incursiunea in mandalay bay s-a finalizat bineinteles cu achizitionarea primului si unicului meu rechin ciocan.
Este mic, pufos si foarte dragut, spre deosebire de fratii sai naturali din oceanele lumii..



36. death valley - am trecut ca vantul si ca gandul prin celebra vale iar aerul parjolea totul in cale. Noroc cu minunata inventie numita aer conditionat care era usor data spre maxim + portiile gigantice de 1litru de apa cu gheata primite de la un fast-food local. Sa nu uitam galonul de apa plata de pe bancheta din spate :)

37. california - los angeles - orasul - orasul se poate descrie perfect in doua cuvinte simple: aglomeratie si poluare. Cred ca doar in L.A. am vazut mai multe miniafaceri de cum sa-ti scazi gradul de poluare al masinii decat frunze intr-un copac. Probabil unul din motive era ca nu vedeai soarele, chiar daca era senin afara. Cred ca ceea ce vedeam noi era pur si simplu smog..
Orasul este imens iar infrastructura rutiera este grozava. Autostrazi cu cel putin 3-4 benzi  si autostrazi suspendate, toate intortocheate sa te duca unde ai nevoie cat mai repede cu putinta.

38. california - los angeles - ambuteiajul - cinci benzi si toate cinci pline ochi cu masini cat vezi cu ochii. Ne-am asezat frumos in coada si am asteptat cuminti sa se elibereze. Nu am stat deloc mult si coloana s-a pus in miscare :)



39. california - los angeles - hollywood sign - datorita aglomeratiei ingrozitoare, a drumului lung din las vegas pana in los angeles facut in vreo 5 ore de condus incontinuu (da, au strazi bune) nu am reusit sa ajungem chiar la semn. DAAR asta nu inseamna ca nu l-am vazut din masina de la cateva zeci de strazi distanta! :)



40. Beverly Hills 90210 - o da. Am fost exact la THE SPOT. Folosindu-ne de minunile tehnologiei, mai ales de minunatul GPS, am introdus adresa celebra si el a facut restul de treaba.
Chiar daca poza nu prea seamana cu ceea ce vedeam noi cand eram mici in celebrul film american, va zic eu sigur ca eram in locul potrivit..


41. venetian beach  - unul din punctele noastre de interes a fost celebra Venetian Beach din L.A. pe care ne asteptam sa o vedem plina ochi de oameni tolaniti la soare sau care joaca volei, bedminton si alte sporturi pretabile la un teren din nisip. Si surpriza! nu a fost deloc asa. Cred ca plaja era mai goala ca noaptea. Probabil datorita faptului ca eram in mijlocul saptamanii iar soarele.. ai ghicit, nu se vedea. Asta nu inseamna ca nu m-am bronzat cu bretele..


42. prima intalnire cu pacificul - gigantic si nesfarsit, caldut si numai bun pentru o balaceala scurta. Era mult mai limpede fata de marea noastra :)

43. cel mai indepartat punct de pe glob la care am ajuns vreodata - In momentul in care am facut primul pas in apele Pacificului pot spune ca atunci am facut in cel mai indepartat punct, fata de casa that is..

44. shopping spree - o zi intreaga dedicata cumparaturilor de tot felul. LOVE!!

45. o singura vizita la un McDonalds local - unde am observat ca e McDonalds dar nu prea e McDonalds, adica portiile (cel putin ceea ce am comandat noi) nu prea seamana cu cele de prin Rumanica. Nici la cantitate, nici la produsul pe care il primesti. O vizita la MC a fost mai mult decat suficienta..

46. socul mancarii - cea mai tare faza legata de mancare cred ca a fost a doua zi dupa ce am ajuns acolo. Am mers ca o zana cu Andrei sa mancam la restaurantul hotelului pentru ca era si aproape (iar eu inca sufeream de un jet lag teribil) si parea ingrijit si cu mancare ieftina si buna. Totul ok. Ne indruma spre masa noastra un ins amabil, zambitor, ne asezam si primim fiecare cate un meniu. Andrei ca de obicei isi comanda creveti pe un pat de orez sau ceva asemanator, eu, zic, sa merg pe lucruri mai apropiate de casa - pui cu legume. Minunat. Trece jumatate de ora, in care am servit un suc, o apa, ne-am conversat, ne-am dat cu parerea despre ce am vazut pe acolo, cand vine si chelnerul nostru. Intai ii pune lui Andrei farfuria. Andrei fericit de crevetii lui afiseaza un zambet larg. Apoi imi pune si mie farfuria... unde UN PUI INTREG!!!! zacea pe un pat de legume. Bon apetit ne zice chelnerul si pleaca :)) Am zis ca mor. Cum sa comand pui cu legume si sa-mi aduci UN PUI INTREG!! Bineinteles ca nu am mancat nici macar jumatate din el, ajutata si de Andrei, ca nu aveai cum. Era o portie pentru o familie intreaga! Este una din amintirile atat de vii in mintea mea :) nu cred ca o voi uita vreodata :))
 (p.s. cand a venit sa ne ia farfuriile, chelnerul ne-a spus ca sunt putini cei care reusesc sa termine portia de pui cu legume.. pai bine ca acum imi zici.. data viitoare mizez pe hamburger.)

47. al doilea soc al mancarii - am iesit intr-o zi sa ne incepem plimbarea pe cea mai cool strada din L.V - Fremont Street si ne-am oprit bineinteles la un tonomat de inghetata. Dupa o zi foarte calduroasa, ne-a mers la inima. Am comandat doua inghetate la cornet si am cerut 2 cupe.. bineinteles ca tipa de acolo s-a uitat un pic lung la noi. (naivii de noi, invatati cu cupele minuscule de pe la noi) dar nu ne-a zis nimic, a luat frumos instrumentul si un cornet crocant in brate si ne-a pus doua cupe.. eh, doua cupe care erau cat turnul eiffel.. nu mai spun ca nu am reusit sa le mancam pe de-a-ntregul. Dar a fost o inghetata foarte buna :D

48. my first pancakes - da da, intr-o buna de dimineata zi am fost sa mancam la restaurantul hotelului unde fusese cazat Andrei si serveau de dimineata si celebrele pancakes cu sirop (de toate felurile). Stiu ca le-am gustat si eu si ii inteleg de ce le mananca pentru ca sunt grozave, dar nu inteleg de ce le mananca dimineata si de ce in cantitate mare, pentru ca sunt foarte dulci pentru Dumnezeu!!

49. prima arestare in direct - o da o da, cum vezi in filme. Politia a venit, l-a culcat pe individ la pamant, i-a pus catusele si asta a fost. Exact in plin Fremont Street.






50. un stop obligatoriu - las vegas sign - pe soseaua principala (the strip), spre iesirea din oras este celebrul, unicul, mirobolantul semn - welcome to the fabulous Las Vegas. Nu-l poti rata :)


Am ajuns la 50. Anul asta sigur le termin :)



Alte episoade minunate ale unui never-ending story:
Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur