Crazy cat lady

Am ieșit duminică pe la prânz la alergare, vreo unsprezece kilometri și ceva pe lângă IOR, cea mai lungă alergare de săptămâna trecută. Atât s-a putut, așa că nu aruncați cu roșii.
Ca de obicei, este suficient să scot nasul afară din scara blocului și uite cum mă întâlnesc cu oameni noi, care simt nevoia să mă oprească din revoluția mea în jurul soarelui și să stăm să vorbim verzi și uscate.
Am alergat molcom cale de vreo trei kilometri până la prima oprire, chiar la intrarea unui bloc aflat în reabilitare termică, unde își făceau veacul vreo cinci pisici înșirate, ce stăteau gheonoaie să le gâdile soarele pe burtă. Păi cum să reziști la așa ceva! Sunt pe calea cea dreaptă spre crazy cat lady! Evident că m-am oprit să le fac o poză. Sau două-trei..
Tocmai ce am tras primul cadru (pentru că telefonul meu merge și când vrea el), când aud lângă mine glas cristalin de femeie..

"Nu vă supărați.."
Prepară-te! gândul s-a ițit într-un colț de cap..
Mă îndrept de spate, că mă și chircisem așa, să prind pisicul artistic în poză.
"Da?"
"Mă scuzați că vă întreb dar.. Am văzut că vă plac pisicii, ca v-ați oprit să le faceți poză..."
..Here we go, îmi continuă mintea, o să mă întrebe dacă nu vreau o pisică!..
"Dar nu vreți o pisică?" veni întrebarea invariabil.
🙄
M-am uitat subtil și repede spre camera și regizorul invizibil despre care v-am mai povestit..

"E castrată, dar săraca nu mai poate sta pe afară că a fost operată", fractură nu știu de care, acum e tunsă, bearcă și nu vede de-un ochi. Hai dă-mă dracului..
Întrerup femeia din șirul nesfârsit de cuvinte și-i zic senină
"Știți... Am deja două, tot rescue sunt amândouă". N-am mai continuat să îi prezint tabloul complet: două pisici, una cu patru picioare, una cu trei, patru șinșile grase și doi oameni adulți la pachet, toți nemâncați și cu foame din născare, de când fac ochi dimineața și până când se duc la somn la lăsatul întunericului. Îți dai seama când o să vină ăia cu recensământul pentru animalele de companie.. cât o să mai stea pe capul meu. În sfârșit!

Discuția a cotit ușor spre dacă nu știu pe cineva care vrea o pisică cu ceva probleme și care nu poate sta pe afară. Apăi.. dacă știți voi să spuneți, că vă și dau un numar de telefon. Mi-a dat tanti aia și numărul. Culmea e că tot Oana o cheamă.
Makes me wonder. 😐
În scurt timp ne-am dat iar binețe iar eu mi-am continuat alergarea la fel de molcom precum am început-o. M-am mai jucat cu un cățel pufos pe drum și am stat să pozez spectacolul toamnei.


Și a fost bine. 😊

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur