SPD-uri

Da, mi-am luat SPD-uri si bineinteles ca le-am testat deja saptamana aceasta prin Tineretului. Doar de nu as avea nevoie de somn sa ma pot plimba mai mult si sa ma obisnuiesc cu ele.
:)
*
Sa va fac cunostinta cu noile mele achizitii:

primite de ziua mea, dar abia acum mi le-a montat Andrei
si cu noua pereche de pantofi speciali pentru SPD-uri, proaspat achizitionata de o saptamana din Decathlon, de la raionul de barbati, din motivul ca la femei erau niste oribilitati..

minunatzeniile

Sa le luam pe rand:

- pantofii pentru ciclism - Marimea 40, marca proprie Decathlon cu clipsul minunat ce permite prinderea piciorului de pedala. (I`m one with the bike). Partea excelenta la acest tip de pantof este ca atunci cand se prinde de pedala, iti va mari performantele din simplul motiv ca pedala va fi angrenata nu doar in momentul in care apesi pe ea ci si atunci cand ridici piciorul. A da! si nu o sa poti ridica piciorul de pe pedala decat printr-o miscare de torsiune. Faza mai tare apare cand intr-o rampa/panta te dezechilibrezi, si tu, ca omul obisnuit cu pedalele clasice vei avea reflexul sa ridici pur si simplu piciorul si sa-l pui jos. Ei bine tzeapa! piciorul va sta in continuare bine prins si frumos conturat in pantoful lipit de bicicleta. Prin urmare posibilitatea sa dai cu nasul de bordura creste exponential. In cazul meu, era sa am parte de un astfel de incident acum vreo 3 -4 zile, chiar in momentul inaugurarii noii perechi de pedale + pantofi, cand pe un damb nesemnificativ, intr-un moment de glorie absoluta, am realizat ca ma voi rasturna pe-o parte daca nu fac ceva. Povestea se termina vesel, cu toata lumea care traieste fericita pana la adanci batraneti.

- pedalele - daca treci brusc (si nu prea ai cum altfel) de la pedalele clasice, la cele de tip SPD, fara pantofi speciali pentru ele, atunci nu prea ai ce face cu bicicleta. Pedalele de tip SPD sunt guguloiate de felul lor, foarte mici si inguste, iar sa pedalezi pe ele in modul clasic este oribil. Parca ai pedala pe oua (si nu de gaina). Daca asortezi in schimb si perechea de pantofi mai sus mentionata, atunci in primele zile cel putin, vei avea parte de adrenalina din belsug, cu fiecare zvacnet pe care il vei avea pe bicicleta, altceva in afara de pedalatul propriu-zis.

Le-am testat saptamana asta timp de vreo 2-3 ore prin Bucuresti.  Duminica vor iesi in lume si vor face cunostinta cu muntii, dealurile si speram nu cu noroiul din imprejurimile Sibiului.

Sa le tineti pumnii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur