Nu vrem piste pe trotuar! - marsul

Cine ar fi crezut ca ne vom strange atatia? Dupa toate estimarile, sambata ne-am strans in jur de 4200 de oameni, veseli si voiosi, sa cerem municipalitatii realizarea unor piste pe carosabil.
Nu au fost incidente si pot spune ca a fost o manifestatie extrem de civilizata. Nu si tacuta in schimb, pentru ca toti oamenii acestia au avut fluiere, claxoane, vuvuzele si tot felul de alte dispozitive de facut zgomot si de chemat oamenii cu capul afara pe geam sa vada ce se petrece.


De cand am ajuns in parcul Izvor pe la vreo 2 si un sfert si pana cand am inceput sa ne urnim cu totii spre Splai (adica aproape o ora mai tarziu), biciclistii au sosit permanent; la fiecare verde al semaforului mai intrau in parc 20-30 de oameni calare pe bicicleta, alaturi de prieteni, copii si sustinatori.


In timpul acesta, trasi deoparte, organizatorul si voluntarii pregateau ultimele detalii inainte de mars. Il puteai diferentia foarte usor de toti ceilalti datorita vestelor reflectorizante.

La un moment dat si-a facut aparitia si echipa de negociere, care a schimbat mai intai cateva cuvinte cu jandarmii veniti sa supravegheze situatia...

...pentru ca mai apoi sa se indrepte spre zona unde organizatorii isi tineau sedinta tehnica. Din cate am inteles de la cei care i-au urmarit pentru a lua ceva feedback, au trecut printre biciclisti ca voda prin loboda si au iesit in partea cealalta, la urmatoarea iesire din parc. Dar au fost acolo. Bifat :)

Nu a fost foarte multa politie in schimb. Cel putin eu nu am vazut. Poate nu se asteptau sa vina atat de multi oameni la manifestatia pentru benzi de biciclisti pe sosea. Sau ne-au considerat civilizati din prima si au hotarat ca nu este cazul de mai multa politie. Imi place sa cred a doua varianta :)


Si iata ca echipa tehnica s-a pus in miscare si odata cu ea si toti ceilalti. Mai sa nu mai vezi iarba. Se intinsesera cu totii spre iesirea din parc si dintr-odata iti puteai da seama de marea de oameni ce se stransese acolo.

Am avut parte de o mica sedinta inspirationala si noi, trebuia sa ne vorbeasca si un reprezentant al politiei dar nu a mai luat cuvantul.

Iar cateva televiziuni s-au ingramadit sa imortalizeze evenimentul. Nu de alta, dar nu in fiecare zi se strang 4200 de biciclisti in acelasi loc.

Si apoi am inceput cu totii sa ne indreptam spre Splai, in turul nostru spre Primaria Capitalei.



Traseul a urmat Splaiul prin zonele Eroilor, Grozavesti, Semanatoarea, am traversat podul pietonal, ne-am postat in fata primariei cateva minute, pentru ca mai apoi sa urmam acelasi traseu, pe celalalt sens, inapoi in parc. Cei care au facut poze de pe podul Grozavesti si de pe pasajul pietonal - au imortalizat o mare nesfarsita de oameni.
imagine preluata de pe facebook (nu stiu autorul), poza facuta de pe podul Grozavesti
In fata primariei ne-am oprit cu totii vreo 15 minute, timp in care s-au scandat cateva lozinci legate de piste, biciclisti, implicarea primariei si alte asemenea, iar in semn de protest s-au ridicat bicicletele in aer. Nu stiu sincer ce impact a avut toata aceasta treaba, avand in vedere ca primaria parea sa fie pustie, un simplu cordon de vreo 5-6 jandarmi fiind postati in fata intrarii.


Noi totusi speram sa fi avut un impact. Chit ca am reusit sa ne mobilizam atatia si tot este o reusita. Vedem declaratiile de astazi, daca vor exista, din partea primariei.


Alte povesti asemanatoare:
Nu vrem piste pe trotuar! (2)
Nu e pista, uite pista!
Nu vrem piste pe trotuar!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur