Nu e pista, uite pista!


Iata ca ieri, primarul Capitalei a declarat ca pana la urma municipalitatea va amenaja piste pentru biciclisti, dar cu o conditie: sa fie facute in zonele unde studiile vor arata ca se poate si ca este sigur. (care studii si facute de cine si cu ce bani in urma caror achizitii publice as mai adauga eu, subiectiva)
imagine preluata de pe mbike.ro

Declaratia a fost facuta in cadrul unei discutii desfasurate la sediul primariei, unde au participat alaturi de primarul general, reprezentanti din Directia de Transporturi, Politia Locala, Politia Rutiera, Administratia Strazilor si ai asociatiilor Green Revolution, Bate Saua, Mai Mult Verde, SkirtBike, Ecopolis, OPTAR si Cycling Romania.

"In primul rand, vreau sa fie foarte clar ca doresc, am obligatia si cred ca trebuie sa ii protejez pe oameni si nu sa ii strivesc intre indisciplina si iresponsabilitatea unor soferi. Vom face aceste piste insa numai acolo unde studiile de specialitate ne vor releva ca se poate, ca este sigur."
Primarul a mai declarat ca in aceasta privinta trebuie lucrat impreuna pentru elaborarea unui regulament de realizare si utilizare al pistelor, astfel incat sa poata fi asigurata atat protectia biciclistilor fata de circulatia auto in mod special in intersectii, cat si siguranta pietonilor fata de biciclisti.
Ce urmeaza? Teoretic, de acum incolo, o data la doua saptamani, se va reuni grupul de lucru pentru mobilitate infiintat prin dispozitia lui Sorin Oprescu si vor demara, cu putin ajutor din partea ONG-urilor si al unor institute de proiectare din Bucuresti, un proiect pilot pentru realizarea unei piste continue de bicicisti pe axa nord sud a Bucurestiului.

In legatura cu acest subiect: Nu vrem piste pe trotuar!
Sursa informatiilor: Mediafax

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur