lucrurile care fac diferenta

De multe ori, ne izbim in viata de acele mici detalii care fac un tot sa fie minunat. Un simplu detaliu intr-un tablou, o imagine, o anumita culoare sau textura a unei piese vestimentare, o vorba spusa cand trebuie, un zambet prietenos, tigarea de dupa, o melodie potrivita pentru o stare de spirit. Pot fi date multe exemple, dar nu am mai avea timp si loc sa ne expunem ideile.

De cele mai multe ori, aceste mici detalii fac ca ansamblul din care fac parte sa fie agreabil sau de-a dreptul frumos. Si aici putem incepe cu cateva istorisiri, chiar detaliate..

primul exemplu: esti baiat, in floarea varstei, intre 20 si 30 de ani, nu ai masina, te deplasezi cu metroul, nu esti fumator, bei ocazional si iti place sa te distrezi cu amicii, esti singur, nu ai prietena.
imagine preluata de pe sanatatea.com
situatia: mergi zilnic cu metroul si intr-una din zile vezi in vagon sau pe peron o tipa draguta foc, cu ochi perfecti si buze carnoase, un corp minunat si par bogat. iti atrage privirile. observi ca are acelasi traseu cu tine zilnic pentru ca o vezi in repetate randuri. se imbraca elegant, pare sa vorbeasca bine, pentru ca ai vazut-o de mai multe ori cu cateva prietene iar conversatia avea tonuri mai mult decat inteligente, fara a se rezuma la pantofi si haine. observi ca si ea coboara la aceeasi statie de metrou ca si tine. si la fel ca tine ia scara rulanta pana sus. este aglomerat ca de obicei la acea ora de dimineata. se aseaza pe scara si o vezi ca-si scotoceste in geanta. isi ia pachetul de tigari si isi aprinde cu pofta una, din care trage cu nesat, in timp ce se afla printre ceilalti oameni nefumatori. ce parere ai de ea acum? tu fiind la randul tau nefumator si aflandu-te chiar in spatele ei in timp ce ea fumeaza pe scara rulanta..

exemplul numarul doi: familie mare: mama, tata, copil si bunica. se vede pe ei ca sunt o familie fericita. au propriul apartament cumparat din munca lor, la scara un volkswagen passat negru. au bani sa mearga cu toata familia la film, la gratar si sa-si cumpere alimente de calitate.
imagine preluata de pe evz.ro

situatia: tu esti o persoana care sta in chirie in apartamentul de langa ei. stai de ceva vreme astfel incat nu te-ai putut abtine sa observi mai multe detalii despre aceasta familie fericita, precum: periodic isi scot gunoiul din casa si-l lasa in fata usii, doar doar il va lua femeia de serviciu ca sa nu trebuiasca sa se mai duca ei cu el pana la ghena. in fiecare dimineata, parintii pleaca foarte devreme la munca iar copilul ramane cu bunica. urlete care mai de care mai ingrozitoare se aud din casa si nu stii daca copilul s-a lovit, bunica s-a lovit sau bunica a batut copilul si te intrebi daca aceasta situatie chiar se poate intampla zilnic. o auzi pe bunica cum urla si isi injura nepotul sa se grabeasca ca sa nu intarzie la scoala apoi tranteste usa puternic la 7 si un sfert dimineata cand tu abia te trezesti din somnul dulce. daca ajungi mai devreme acasa de la serviciu ii auzi pe mama si pe tatal copilului ca vin impreuna, urcand scarile pana la etajul 1, injurandu-se unul pe celalalt apoi pe copil si te intrebi daca acest lucru este normal.

exemplul numarul trei: mama si copilul care stau la tine in cartier. ii cunosti din vedere pentru ca frecventeaza parculetul din apropiere. sigur iti aduci aminte si tu de propria copilarie cand parintii sau bunicii mergeau cu tine in parc si ei stateau pe banca vorbind cu diferite vecine iar tu zburdai ca un ied sturlubatic printre tobogane si leagane.
imagine preluata de pe babyonline.ro
situatia: ii vezi periodic pe cei doi - mama si copilul dar de data aceasta vezi cum mama isi altoieste cu foc copilul chiar in mijlocul strazii si ii urla sa nu mai tipe in public. bineinteles ca acel copil va tipa mai tare si mai tare si mai groaznic cu fiecare lovitura primita. mama nu isi da seama ca acel copil este si in durere si speriat de moarte ca tocmai cea care ar fi trebuit sa-l protejeze, sa se joace cu el si sa-l alinte, pare sa-i fie acum dusmanul de moarte. ce parere ai acum despre ansamblul format din mama si copil?

exemplul numarul patru: o tipa frumoasa foc, inaltuta, bunuta, cu parul lung (negru sau blond, cum va place sa v-o imaginati), imbracata foarte bine, cu mult bun gust.
imagine preluata de pe yuppy.ro
situatia: este prima data cand o vezi dar ai o impresie buna despre ea, usor admirativa. va urcati impreuna in autobuzul ca de obicei aglomerat. o lasi pe ea sa urce prima pentru ca asa ai invatat de la parinti acasa. intr-un final reusesti sa te urci si tu in autobuz. aici te izbeste damful puternic de transpiratie. in primul moment nu-ti dai seama de unde vine mirosul, pentru ca mai apoi sa-l localizezi cu stupoare - chiar tipa draguta de care iti placea. ce parere ai acum de ea?



Ma enerveaza nesimtirea, indolenta, dezinteresul si neingrijirea. Toate aceste caracteristici fac dintr-o persoana agreabila, una total dezagreabila si respingatoare. Detaliul care face diferenta este cateodata o singura caracteristica a personalitatii, o caracteristica ce nu a fost slefuita cu grija sau, pur si simplu, s-a uitat de aceasta ca exista. O singura caracteristica ce te face sa iti schimbi parerea total fata de acea persoana.
Toate sunt detalii si cu totii stim ca din pacate aceste exemple pot continua la nesfarsit.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur