Plimbare prin tara

Locatia: Iasi, Hotel Moldova - hotel inalt, cu mancare buna si consistenta si primitor cu calatorii veniti tarziu in ceas de noapte. Camerele mari si spatioase, minibar minunat din care te puteai infrupta cu bere, tarie sau dulciuri, pat perfect pentru odihnit oasele obosite si curatenie luna.

De la fereastra mea, aveam o vedere de ansamblu asupra intregului oras, iar privelistea era placuta.  Ca de obicei, punctul de atractie principal a fost Palatul Culturii (situat undeva in dreapta fata de pozitia mea), construit in stilul neogotic flamboyant (mi-a placut acest stil anume si i-am retinut fara sa vreau denumirea..).

Istoricul sau este mult prea bogat doar si pentru a-l rezuma aici, astfel incat ma voi limita la cateva detalii despre acesta. La inceputul secolului al XIX-lea (1806 – 1812), pe ruinele vechii Curti Domnesti, la initiativa printului Alexandru Moruzi, a fost ridicat un palat in stil neoclasic. La sfarsitul aceluiasi secol, un incendiu a distrus iremediabil cladirea.  Apoi, in 1906 au fost demarate lucrarile de constructie ale actualului edificiu, dupa planurile arhitectului I.D.Berindei. In 1926 Palatul Culturii a fost inaugurat de Ferdinand de Hohenzollern, al doilea rege al Romaniei moderne.
vedere din Iasi

vedere din Iasi

Palatul Culturii din Iasi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur