Bicicleta mereu in schimbare

Imi place sa ma pun oarecum la punct cu noutatile din lumea sportului pe doua roti. Daca stirile referitoare la turul Frantei sau personalitatile reprezentative ale ciclismului nu prea ma pasioneaza, partea legata de echipament, in sine, o gasesc atractiva.
Prin urmare, mi-am continuat periplul pe internet in cautarea rezultatelor muncii mintii umane in materie de biciclete si bineinteles, am gasit ce cautam. Voi prezenta in cele ce urmeaza 3 noi tipuri de biciclete re-machetate.


Wire bike de Ionut Predescu
Ionut Predescu a realizat designul acestei biciclete. Partea "solida" a echipamentului este realizat din carbon. Prin eliminarea a doua fragmente masive din cadru (cum se vede si in imagine, au disparut cu desavarsire tubul ce face legatura intre ghidon si partea de jos a seii si tubul care face legatura intre ghidon si partea de pedalare) si inlocuirea acestora intr-o maniera ingenioasa cu un singur tub si cabluri, s-a realizat o inlaturarea unei parti considerabile din greutatea bicicletei.

Materialul folosit pentru cablul ce inlocuieste partile eliminate este kevlar.

Simplicity Bike de Joey Ruiter


Chiar daca pare putin cam incomod de pedalat pe ea (cel putin mie asta imi inspira), Joey Ruiter a realizat designul acestei biciclete doar pentru punerea in aplicare a principiului de simplitate in toate. Prin urmare, rezultatul a fost mutarea pedalelor pe roata din spate, a fost eliminat astfel o parte din cadru, lantul si o parte din angrenaj, iar scaunul a fost regandit (iar forma sa noua nu este dintre cele mai confortabile).  Sunt totusi curioasa cum s-ar merge pe ea.
Eco 07 bike de Victor Aleman

Toata lumea a auzit de bicicleta care se pliaza - este in mare voga in prezent in zona aglomerarilor urbane - usor de pedalat, usor de pliat, usor de carat. Se pare ca si Victor Aleman a auzit, cel care a realizat designul pentru modelul Eco 07 Bike.

Bicicleta portocalie din imagine poate fi pliata si reasamblata pana in cele mai mici detalii.

Poate fi foarte utila pentru transportul pe distante lungi si incape cu siguranta intr-un geamantan atunci cand pleci in calatorie.



Comentarii

  1. :P si mie. preferata mea e cea portocalie. iti dai seama ce misto ar fi sa o cari in spate cand cobori la metrou fara nici o problema :D perfect compacta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Wowww...
    Prima = superba! Creeaza impresia unei mirese la finalul unei prezentari de moda..:))
    A doua = interesanta dar cred ca e foarte incomoda (cum sa pedalezi? cu picioarele "pliate"? :D)
    A treia = extrem de utila!
    Draga mea bicla a fost faina la vremea ei (are 3 ani) dar uite cum imi umpla ochii dupa bici noi..:))
    Felicitari pentru ideea de a face un blog pe acesta tema!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur