Noi concepte de biciclete urbane

Oamenii nu se satura si nu se vor satura vreodata de inventat. Daca nu mai au idei, atunci improvizeaza sau imbunatatesc obiecte deja existente. Acelasi lucru se aplica si in cazul bicicletelor, cel mai eco-prietenos mijloc de transport urban.
Am gasit cateva concepte de posibile viitoare biciclete, pe care le vom putea zari la un moment dat pe strazile patriei.

Chris Boardman -  Intelligent Bike
Conceptul pentru aceasta bicicleta a fost realizat avand in minte tehnologia viitorului. Bicicleta are inclus un motor alimentat prin energie solara (ma intreb totusi unde au reusit sa integreze intr-un cadru atat de subtire cateva panouri solare), un computer de bord,  roti fara spite si un scanner pentru amprente.


Furious Sports Bicycle Concept de Nenad Kostadinov

Modelul de mai sus a fost conceput de catre Nenad Kostadinov. A realizat acest design pentru ca bicicleta sa aiba stabilitate, confort si rigiditate. Modelul are inclus un computer de bord ce arata viteza de mers, consumul de calorii si locatia. (Imi plac rotile cu cele 3 spite masive.)


Forkless Cruiser Bicycle  -  Olli Erkkila

Cand am vazut aceasta reprezentanta a mersului pe doua roti, am ramas putin mirata. Conceptul de bicicleta este lipsit total de furca, ceea ce pare putin "out of this world". Manerele sunt atasate de roti prin intermediul unui tub curbat, care misca rotile intr-o parte si in alta, permitandu-ti astfel sa cotesti la dreapta sau la stanga.

Artikar de Ben Wilson

Artikar este o bicicleta cu patru roti, invaluita de o lumina fluorescenta. Si nu, lumina nu este DOAR pentru a te putea da mare, (intr-adevar foloseste si la acest lucru) ci actioneaza si ca avertizare pentru participantii la trafic pe timpul noptii. Poti prinde viteze considerabile cu acest vehicul care este de asemenea si foarte confortabil datorita pozitiei corpului.

Bicicleta Cube Concept Urban

Trebuie sa recunoastem ca aceasta bicicleta are un look oarecum sexy.  Se pot atinge viteze considerabile (probabil si datorita pozitiei corpului) cu acest concept urban imaginat de baietii de la Cube.

Le asteptam pe toate, sa le vedem si in viata reala, nu doar machete sau scheme simple pe ecranul calculatorului. Pana atunci, ne vom bucura in continuare de simpla noastra bicicleta de toate zilele, care ne poarta picioarele prin tot felul de locuri minunate :)

Comentarii

  1. Bicicleta a 3-a mi se pare o porcarie sinistra. Daca nu este bine ingrijita, parerea mea este ca va incepe sa scartaie oribil sau, daca materialul nu este metalic, la cea mai mica lovitura a piesei curbate ce manevreaza rotile poti sa spui adio "bicicletei minune".

    Bicicleta 4 [desi daca are 4 roti nu prea mai e bicicleta]: sistemul de pedalare stand pe spate l-am mai vazut la unele modele actuale. Se pare ca este foarte eficient.

    In rest, design si materiale din epoca spatiala... dar daca nu-i cadrul triunghi, eu zic c-o sa cedeze mai devreme decat forma standard.

    De ce sa modificam ceva ce merge atat de bine de atatia ani?

    RăspundețiȘtergere
  2. :))
    Gandeste-te ca toate bicicletele afisate sunt pentru zona URBAN, unde sunt permise excentricitatile, pentru ca nu exista un risc atat de mare de a cadea de la inaltime si de a ti se rupe cadrul (asta daca nu punem la socoteala multitudinea de gropi din caldaram.. atunci da, riscul e cam mare si in zona de urban).
    Am mai vazut si eu biciclete cu 4 roti (si da am vazut ca se considera bicicleta toate autovehiculele propulsate cu un om sau mai multi putere) si mi se par foarte ok.
    In rest - nu mi se pare atat de rea ideea de a aduce tot felul de modificari la acest obiect minunat, atata timp cat sunt in folosul ciclistului.

    RăspundețiȘtergere
  3. de unde pot cumpara a doua bicicleta?

    RăspundețiȘtergere
  4. deocamdata bicicleta la care te referi stiu ca este la stadiu de concept, pentru ca se pare ca unghiurile la care a fost ea creata nu sunt tocmai cele mai potrivite pentru activitatea de a pedala. daca vrei sa iti incanti ochii cu mai multe imagini in schimb te pot ajuta cu un link http://www.yankodesign.com/2009/09/03/sporty-bike/

    :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur