Pista de alergare Cetatea Brasovului

Citeam in presa pe la inceputul anului, despre prima pista de alergare din Romania, un proiect conceput de asociatia Cetatea Brasovului, participant la concursul Tara lui Andrei.

Prin acesta se dorea amenajarea unei piste de alergare in aer liber, cu o lungime de aproximativ 2500 de metri, exact pe traseul aleii de sub Timpa si care sa aiba amenajate cinci locuri pentru relaxare si exercitii fizice.

imagine preluata de pe cetateabrasovului.ro

Proiectul a fost preferat de mai mult de o treime din locuitorii tarii virtuale a lui Andrei (adica un pic peste 7000 de persoane), reusind sa iasa pe primul loc dintre toate cele 26 de proiecte participante si sa intre astfel in posesia unei sume de 5000 de euro, oferiţi de Petrom, pentru sprijinirea iniţiativelor care vor schimba viitorul localităţilor din România.  

Noutatea adusa consta in dotarea pistei cu cinci puncte amenajate cu ansambluri din lemn pentru exerciţii de gimnastică (banci inclinate, paralele, scari fixe, bara pentru tractiuni, inele) la care alergatorii se vor putea opri sa-si antreneze diferite grupe de muschi. In aceste zone vor fi amplasate si diferite panouri explicative, un fel de tutoriale pentru miscarile de incalzire necesare inaintea inceperii unui antrenament. Totul va fi ecologic, dorindu-se mentinerea mediului natural, iar pentru pastrarea curateniei, vor fi instalate pubele de gunoi si panouri de incurajare pentru protectia naturii, pe toata suprafata rezervatiei naturale Timpa.
Ca locatie a punctelor dedicate miscarii au fost alese Bastionul Postăvarilor, restaurantul Vînătorul, Poarta de piatră, terenul de fotbal şi parculeţul de la centrul de agrement.


Vineri, pe 12 noiembrie, s-au inceput in sfarsit lucrarile la pista de alergare si se estimeaza ca astazi (duminica), toti doritorii de miscare in aer liber se vor putea bucura de ea si vor putea transpira in voie.

*

De unde ii stim pe cei de la Asociatia Cetatea Brasovului? nimic mai simplu. Sunt un grup ce promovează sportul în zonele cu activitate turistică intensă, în acest sens fiind deja binecunoscut Duatlon-ul desfăşurat în centrul oraşului, pe o distanţă de 5 km (la care am participat si noi cu succes anul acesta si la care ne-am castigat prima medalie).
Le dorim succes si sa ne vedem cu bine la anul! :)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur