Zbor. Zbor?!

2016 a fost un an benefic din punct de vedere al călătoriilor. Am străbătut țara în lung si-n lat călare pe bicicletă, am bătut-o cu piciorul pe unde s-a putut, am mers cu masina, autocar, bac, avion, ferry, vapor, barcă, tren si o grămadă de alte mijloace de transport pe care nu pe folosesc în mod obișnuit.
Chiar daca imi place la nebunie sa călătoresc si aproape ca am ajuns să muncesc doar pentru a-mi satisface aceasta pasiune "bolnăvicioasă", exista totuși în toata treaba asta cu călătoriile un aspect care mie una nu-mi face nicio plăcere sa îl trăiesc.
Imagine preluata de pe https://i.kinja-img.com
Simpla idee ca "terra firma" lipsește cu desăvârșire de sub picioarele mele si ca imi încredințez tot ce am mai de preț si anume viața, unui individ pe care nu-l cunosc, nu-l vad si probabil cu care nu voi interacționa vreodată, imi crează o stare teribilă de disconfort. Acest disconfort se transpune din emoțional în planul fizic prin strângere viguroasă de stomac, transpirații și o stare de neliniște cumplită.
Daca nu ti-ai dat cumva seama despre ce anume vorbesc, atunci mentionez ca ma refer la zborul cu avionul.
Daca pot sa evit zborul cu avionul, ei afla de la mine dragă cititorule ca o fac fara sa am cea mai mica undă de regret. Putem lua trenul pana la destinatia x si ieșim bine ca preț si timp? Adjudecat!
Dar sunt locuri si momente în care orice ai face nu ai cum sa eviți un zbor cu avionul, iar asta se poate intampla oricand, clipa in care acest mijloc de transport devine absolut unica alegere pe care o poți face. Așa s-a întâmplat și în primăvara asta, cand am mers cu Claudiu intr-o frumoasă vacanță de câteva zile pe pământ turcesc, prima vizită de acest fel pe ceste meleaguri.
Excursia în sine a fost extraordinara cu experiente care mai de care, lucruri pe care e posibil sa le fi facut poate chiar o dață in viata. Dar nu despre asta vreau sa-ti povestesc, caci nu despre asta începusem sa-ti zic. Povestea noastra e despre avion.

Nu pot spune ca am trăit experiențe traumatizante care mi-au marcat existenta si relația fata de acest mijloc de transport. Chiar drumurile mele, cele mai multe dintre ele, au fost deosebit de liniștite și s-au desfășurat fara cusur de la un capăt la altul. Am trăit în schimb câteva turbulente notabile, căderi în gol urmate de o liniste deplină în avion și urletul sinistru al unei cucoane din față, careia i se derulasera deja scene din toata viața prin fata ochilor si-si vedea sfârșitul, am experimentat de asemenea și o drăguță de furtună, cu fulgere si tunete si crede-mă cand îți zic ca imi plac furtunile, dar nu din avion si mai ales sa nu vad pe geam afară dragalaseniilea alea de descărcări electrice cum lovesc gentil avionul din față ca mor!

Dar incepusem sa-ti povestesc de drumul din primavara catre pamanturile turcesti. Am ales pentru aceasta calatorie o companie low cost ce ofera zboruri ieftine la preturi foarte bune. Ryanair.

Avand în vedere micile mele toane si indisponibilitati in ceea ce privește în general zborul cu avionul, atunci cand totuși ma decid ca e cazul sa fac o astfel de călătorie, incerc sa-mi aleg companii aeriene care sa-mi ofere un anumit set minim de condiții, necesar a fi îndeplinite, pentru ca eu sa ma pot simți cat se poate de "pe pamant".  Astfel, chiar si pe drumuri scurte, imi place sa am pe perioada transportului o gustare, orice fel de gustare, poate sa fie si o nuca. Nu contează, doar să am ce rontai si sa le vad pe stewardese ca se misca printre rânduri, ca forfotesc. Vederea altor persoane care își desfășoară activitatea în mod natural in momentele în care eu ma dau de ceasul morții ca sigur mai e puțin timp pana se va intampla ceva cu avionul, ei bine, vederea lor ma calmează. Chiar daca pe perioada zborului de care iti ziceam eu am fost mai tot timpul in fibrilatii si bine înfiptă cu degetele în scaunul alocat, totuși am fost conștientă și am observat ca cei de la Ryanair au oferit servicii bune. Angajații au fost foarte amabili si atenti la nevoile mele "speciale", check-in-ul rapid, imbarcarea la fel, gustarea pe care au servit-o a fost delicioasă, bagajele de mana gratuite, iar pilotul ne-a adus pe toți rapid inapoi pe pământ, în siguranță si fara multe turbulente(au pus ei o vorba buna pentru mine undeva acolo :) ).

Dar asta a fost in primavara. Acum traversez perioada aceea din an, cu vreme morocanoasa afara si mult mai mult timp liber (pentru ca da, bicicleta e atarnata in cui),  in care sunt in cautarea unor noi destinații de weekend prelungit sau chiar vacante in toata regula. Avand in vedere experienta anterioara pozitiva si pretul mai mult decat competitiv, mouse-ul calculatorului meu se opreste invariabil de cateva ori pe saptamana pe programul lor de zboruri, sau, daca am o zi in care nu-mi vad laptopul la fata, accesez una din minunile tehnologiei - aplicatia mobila Ryanair. Cu toate uneltele potrivite la indemana, sa-mi programez urmatoarea vacanta sau city break low cost e cam floare la ureche.
De exemplu, in perioada asta ma uit dupa o excursie la Roma pentru luna noiembrie si nu mica mi-a fost bucuria cand am vazut tarifele de plecare,

 
si de intoarcere pentru destinatia mea. :)

Ceva mai mult de un city break, dar perfect cat sa descopar toate cotloanele ascunse ale orasului.
Roma!
Pazea ca vin!

Zburand :)

*
Aceasta postare a fost scrisa in cadrul competitiei Super Blog 2016

Comentarii

  1. Mie îmi place de mor să zbor! Îmi place decolarea și aterizarea, când simt golurile acelea în stomac, îmi place să admir lumea de-acolo de sus, dintre nori, îmi place TOT!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa inteleg ca te numeri printre norocosii care trag fara grija si un pui de somn sanatos in zbor :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur