Vacante de vara pe doua roti

Poveste scrisa in cadrul competitiei SuperBlog 2016.
*
Cand vine vorba de timp liber si de modalitatea de petrecere a acestuia, eu si Claudiu suntem in asentiment. Pentru noi, nimic nu se impleteste mai bine ca bicicleta cu calatoriile si dragostea noastra de libertate si aventura. Suntem pasionati de ciclism pana in maduva oaselor si nu lasam sa treaca week-end fara sa luam bicicletele de coarne si sa exploram locuri noi si frumoase, iar asta indiferent de anotimp. Bine.. mai putin atunci cand ninge.

Nu de putine ori ne-am transformat in ghizi si am incropit vacante speciale pe bicicleta, pentru noi sau pentru prietenii nostri biciclisti. Daca ar fi sa ma gandesc doar la escapadele de anul acesta, cred ca sejurul Bucuresti – Alexandroupolis – Samothraki (Romania-Grecia) pe bicicleta a fost apogeul, cu cei peste 550 de kilometri ai sai, cu opriri peste noapte in pitorescul Veliko Tarnovo si in discretul Dikaia.
Sau epopeea de 600 de kilometri in doua zile pana la mare, cu plecare din Bucuresti si inapoi, pe carari ocolite si locuri prin care nu credeam sa ajung sa le vad vreodata. Am avut de infruntat soare arzator si vreme toropitoare, alaturi de scurte sesiuni de ploaie si vreme furtunoasa, dar toate incercarile paleau cand peisaje extraordinare ni se aratau in fata ochilor, iar satisfactia pe care o incercam la finalul fiecarei astfel de vacante era nepretuita.
De data aceasta ne-am pregatit de o noua aventura de vara pe doua roti. Pentru ca asa suntem construiti. Nu ne putem opri, iar partea frumoasa a lucrurilor este ca tot gasim nebuni la fel ca noi, formati pe acelasi calapod, alaturi de care sa petrecem momente minunate. Ne-am hotarat astfel alaturi de cativa prieteni si CND Turism sa construim impreuna un circuit turistic, in care: sa includem cat mai putine mijloace de transport in comun, sa avem parte de peisaje frumoase, arhitectura extraordinara, de istorie si legende, toate dintr-o lovitura. Pentru ca deja avem experienta a nenumarate ture, am preluat responsabilitatea de a fi ghizi si de a stabili un traseu interesant prin Bulgaria, pe la cunoscutele sale destinatii de vacanta de pe malul marii. Iar daca amesteci marea, vara, Bulgaria si bicicleta – ei bine iese o grozavie de traseu, cu plecare din Bucuresti, via Calarasi si cu trecere cu bacul peste Dunare la Silistra. Drumul ne va duce mai departe prin Dobrich, ne vom opri pentru cateva zile in Balcic pentru a ne bucura de soare si frumusetile locului si apoi vom pleca mai departe spre Vama Veche, cu un ocol generos pe la cap Kaliakra. Destinatia finala este Constanta, de unde se va face returul in Bucuresti cu trenul. Si uite cum reusim noi sa impletim miscarea din abundenta cale de mai bine de 395 de kilometri de sosele aproape ca-n palma, marea si soarele arzator de vara si vizitele in locuri incarcate cu istorie si cu un peisaj spectaculos.

In ce consta aventura noastra? Ideea este sa ajungem din Bucuresti in Balcic in aceeasi zi, unde ne vom caza pe malul marii. Avem hotelul nostru extrem de prietenos cu bicicletele, la care suntem abonati de ceva timp, multumita Vacantelor Speciale. Ne ajuta si faptul ca au check-in-ul tarziu si foarte flexibil, pentru ca nu putem onora chiar orele acelea standard de sosire, ce se situeaza in jurul orei 14:00.
De a doua zi si pret de vreo trei zile, ne vom bucura de vremea de afara si vom fura tot soarele, in timp ce vom face plaja pe malul marii, ne vom delecta cu bunatatile de la restaurantele locale si vom avea posibilitatea sa vizitam Orasul Alb. Versantii de calcar din oras si din imprejurimi i-au adus aceasta denumire, iar acestia, alaturi de Castelul din Balcic - resedinta de vara a Reginei Maria, Gradina Botanica unicat, cu o colectie impresionanta de cactusi, centrul si bazarul din zona portului – toate vor reprezenta puncte de atractie pe care nu le vom rata, alaturi de plimbarile pe malul marii cu biciclete tandem sau din cele cu patru locuri, ce se gasesc de inchiriat.
In cea de-a patra zi vom incepe sa ne indreptam spre tara, dar nu inainte de a face un scurt ocol pe la cap Kaliakra, un loc fabulos, un promontoriu stancos rezervatie naturala, ce cuprinde si o cetate medievala, totul intr-un spatiu plin de legende, povesti pornite tocmai din anii 1421. Dupa scurta incursiune in trecut, vom avea parte de un drum intins spre Constanta, prin Vama Veche, cu scurte opriri de alimentare si relaxare

De fiecare data cand ne asumam responsabilitatea sa organizam circuite turistice, avem grija sa stabilim totul de la bun inceput, pana la cel mai mic detaliu - cat mergem in fiecare zi, cand facem pauze, programul pentru ziua respectiva, ce vizitam, unde mancam, unde dormim. Cand organizezi vacante care implica un efort fizic considerabil, atat din punctul tau de vedere, cat mai ales al participantilor, trebuie sa te gandesti tot timpul inainte la ce trebuie facut si ce s-ar putea intampla, astfel incat sa preintampini eventualele situatii neplacute. Trebuie sa comunici in permanenta cu participantii, astfel incat acestia sa stie in orice moment ce optiuni au, ce trebuie sa faca, unde o sa ajunga, pentru ce „muncesc” acum de zor la bicicleta aia. Atunci cand pornesc alaturi de noi, nu pleaca numai intr-o aventura, ci se si redescopera pe ei, isi afla limitele si le imping mai departe si mai departe si se bucura de fiecare moment, il savureaza cu nesat.

Cred ca acestea sunt cele mai importante lucruri pe care le oferim prin vacantele pe care le organizam – ii invatam sa se bucure de fiecare clipa si ii ajutam sa se cunoasca, in timp ce vad lumea alaturi de noi. Iar ei se intorc mereu si plecam din nou impreuna, in noi si noi aventuri. 

Sursa imagini: arhiva personala si super-blog.eu

Comentarii

  1. Ce descrii tu aici este o vacanta normala . O vacanta speciala ar fi de exemplu : Nice - Saint Tropez - Cassis si retur pe acelasi traseu (superb) sau altul la alegere . Si 2 saptamani nu 4 zile . Nu v-ar pare rau nici o secunda daca ati urma ideea aceasta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Intr-adevar, daca esti biciclist convins si practici ciclismul cu "inversunare", asta este o vacanta normala, clasica. Poate chiar e mult spus vacanta - o iesire de weekend. Dar sunt foarte multe persoane pentru care acest traseu ar fi ceva "out of this world", pentru ca sunt la inceput de drum.
      In alta ordine de idei, postarea face parte dintr-un concurs de bloguri si scriere creativa si am avut un numar maxim de cuvinte in care sa ma incadrez. Daca ar fi fost sa scriu despre cele 2 saptamani pe traseul grozav sugerat de tine :))) pai nu ma mai opream si nu-mi mai ajungea internetul :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur