Buna dimineata

Poveste scrisa in cadrul competitiei SuperBlog 2016. 
*
Abia astept zilele alea molcome de sfarsit de saptamana, leneșe si somnoroase nevoie mare, când ai grija de cu seara sa arunci undeva departe ceasul desteptator, sa tragi draperiile aproape complet si sa lasi doar o urma de geam prin care să pătrundă razele soarelui de duminică dimineață. În momentele astea totul parca se oprește în loc. Toata lumea sta cuminte, se recupereaza si savureaza putinele clipe de liniste pe care societatea moderna le permite fiecarui individ.

Sunt exact acele zile de relaxare, in care stii ca nu poate fi vorba de serviciu sau activități casnice, nu ai obligatii sau indatoriri si tu si numai tu contezi, iar din acest motiv faci tot ce este omeneste posibil sa-ti acorzi cate un deliciu. De data asta ti-ai oferit un scurt tratament regesc, pentru o noapte, care a venit la momentul potrivit, dupa o saptamana incarcata, ceea ce-l face extraordinar de pretios. Cam cat o suta de vacante.

Este un scurt moment de respiro si il savurezi cu nesaț.

Ce bine e sa te întinzi! Îti zici în vreme ce deschizi leneș un ochi, apoi pe celalalt. Zambesti pentru ca iti dai seama unde te aflii. Te mai întorci de câteva ori pe toate părțile si te bucuri de fosnetul proaspat al lenjeriei de pat, care susoteste parca la fiecare miscare a ta. Ce moale este perna si cum te trage la somn! Gandurile incep sa-ti pluteasca in aer si mai atipesti putin.

Soarele este de mult timp sus pe cer cand in sfârșit pofta de mâncare a depășit starea de relaxare in care te gasesti si pe care ai vrea sa o ingheți in timp, sa o prelungesti cat mai mult. Te urnesti din pat.

Dupa o scurta improspatare, te indrepti spre locul de luat masa, catre Oliviers, restaurant cu specific mediteranean din Bucuresti.
Chiar daca esti din Bucuresti, ai facut o mica excursie chiar în inima orașului, intr-un loc pe care il tot frecventezi si-l simti aproape ca pe a doua ta casa. Ai petrecut o noapte la hotel Arc de Triomphe, parte din lantul de boutique hoteluri - Residence Hotels. Iti place aici, pentru ca totul in jur este decorat cu bun gust, cu piese de mobilier din lemn masiv, iar stilul si calitatea se cunosc chiar si in cel mai mic detaliu. Te-ai obisnuit sa te rasfeti cu acest decor din cand in cand, alaturi de vizitele nelipsite la SPA.
Te uiti in treacat la ceas si vezi cum ora de mic dejun a trecut de mult, dar partea buna a lucrurilor este ca nu te grabeste nimeni. Te poti bucura de un brunch delicios si dupa cum a inceput ziua, un brunch usor este exact ce trebuie in acest moment.

Aproape ca stii deja cu ce vrei sa-ti rasfeti papilele gustative si simplul gand la armonia de gusturi, culori si texturi ce te va astepta in farfurie, parca iti sporeste apetitul si pofta de bunatate.

Ai observat in meniu de data trecuta un aperitiv ce parea delicios, un mix de bruschete cu rosii din gradina si legume proaspete, presarat cu somon, ciuperci si ficatei, toate in proportiile potrivite, cat sa-ti incante toate simturile.
Se vor topi pe cerul gurii. Zâmbești ștrengăreste când te gândești doar la pofta cu care vei savura fiecare îmbucătură.

Nu vrei sa mananci foarte mult, nu simti nevoia, dar cu siguranta nu te opresti doar la bruschete. Urmatoarea alegere va fi una foarte aromata. Poate un desert delicios, iar ochii ti se indreapta spre acel platou interesant cu o selectie speciala de branzeturi cu texturi diferite, cu gust patrunzator si fin. Alaturi, stau boabe de struguri, mere si alune, cât să potențeze și să pună în valoare aromele elementelor atent selecționate și potrivite cu atenție de către bucatar.
De cand vin aici, intotdeauna mi-a placut acea atentie pe care o acorda maestrul bucatar fiecarei farfurii - de la ingredientele pe care le foloseste, la modalitatea de preparare, la aranjamentul platoului, felul de prezentare, gusturile si aromele surprinzatoare folosite.

Precum fericirea sta in lucrurile simple, asa si relaxarea vine din atentia acordata tuturor detaliilor care conteaza pentru mine, fie ca se refera la o camera primitoare de hotel, la un masaj relaxant in spa sau la un platou cu bruschete sau cu branzeturi, comandat intr-o dimineata frumoasa de duminica.

Dar suficient cu gandurile! A sosit aperitivul. Pofta mare!

Si buna dimineata.
Imagini preluate de pe hotelarcdetriomphe.ro

Comentarii

  1. Micul dejun este reprezentat de bufet american, meniul fiind disponibil începând cu ora 11:00. Pentru acest lucru, nu voi scădea decât din acuratețea informațiilor. Mi-a plăcut articolul - curat, bine structurat, ușor de parcurs. :) Mulțumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru apreciere :D si ma bucur ca ti-a placut.
      In "apararea mea" :) am luat informatia cu privire la micul dejun de pe site-ul hotelului - PROGRAM Mic dejun: 07-10

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur