Retrospectiva sportiva asupra lui 2017

Și uite cum 2017 și-a luat tălpășița, făcându-și bagajele grăbit, supărat nevoie mare că 2018 a năvălit chiar așa peste el, fără veste și fără să-și fi aruncat buzduganul înainte în semn de anunț, cum se cade.

Povestea spune că, pe undeva pe la începutul anului ce s-a încheiat, mi-am pus în gând să revoluționez lumea din punct de vedere sportiv-amator, să străbat peste 10.000 de kilometri cu bicicleta, vreo 1.000 de kilometri alergați, totul în timp ce făceam cartofi prajiți și pisica începea să-mi recite din Kant. Evident, am eșuat lamentabil, ca în cazul mai tuturor rezoluțiilor de Anul Nou. Dar sunt o persoană insistentă și legenda are niscaiva sâmburi de adevăr.

Anul 2017 a adus, printre altele, un total de 9.194,6 kilometri de activități, desfășurate în vreo 499 de ore. Adică vreo 20,8 zile de mișcare continuă.
Pentru că nu-mi place monotonia, am spart toți acești kilometri între bicicletă, alergare, hiking, simplul mers pe jos, plutire pe apă sau patinaj artistic. Era să-mi scape și un levitat, dar acolo nu se pune distanța.

Bicicleta m-a suportat cel mai mult, cale de 8.478,4 kilometri glorioși, străbătuți într-un timp de 383 ore și 26 minute, adică este ca și cum aș fi mers nici mai mult nici mai puțin de 16 zile ipotetice continue, fără somn, apă sau niscaiva de-ale gurii. Diferența de nivel a fost și ea prezenta pentru binele gluteușilor mei - un 48.135m nivel pozitiv.

Am alergat cu spor pentru 374,4 kilometri în 41 ore și câteva minute pe ceas, cu o diferență de nivel mică pentru cât amar de pământ am străbătut, doar vreo 3.305m. Anul ăsta sunt pe calea cea dreaptă.

Apele m-au purtat deasupra lor pentru vreo 1.155metri. Având în vedere că nu știu să înot și mă îngrozește orice acumulare de apă mai mare de-o cadă, crede-mă că este o realizare! Poți să vezi o parte din poveste aici întrucât a fost o zi de pomină, cu multe aventuri și peripeții.

102.7 kilometri de drumeții prin locuri dragi sau pe meleaguri nebătute pana atunci, kilometri prețioși, împărțiți de-a lungul a 12 călătorii splendide.

Plimbările lungi (chiar 46 de bucăți) au avut parte de vreo 191 kilometri.

Patinoarul și-a luat cota de distanță în 2 plimbari cu o distanță de 16.8 kilometri adunați.

Să nu uitam și 3 virtual rides facute alaturi de RoadGrandTours, cale de 23 kilometri.


Și nu în ultimul rând - 2 sesiuni de role, cu 7 kilometri parcurși.



2018 - Show me what you got! 





Imagine preluata de pe Only Way to Go Out.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur