Bike 2 work - the series

Da da, toată treaba asta cu "bike 2 work" o să devină în curând un serial. O să ajungi, dragă cititorule, ca în fiecare săptămână, la oră fixă, să te poți așeza liniștit dimineața devreme, cu cafeaua într-o mână și cu telefonul în cealaltă, pe fotoliul preferat sau în scaunul pliant de pe balcon și să lecturezi articolul periodic cu privire la drumul spre muncă pe bicicletă. Drumul meu spre muncă, pentru că da, am ales acest mijloc de transport în defavoarea transportului public. Cel puțin atunci când nu plouă. Sau nu sunt minus 500 de grade și ninge. E mai frumos peisajul, nu-mi place înghesuiala, economisesc banii pe care i-aș fi dat pe transport, fac mișcare, așa că... de ce nu :)

Dar în fiecare zi în care merg cu bicicleta la muncă, fără excepție, mi se întâmplă lucruri în trafic. Zilnic! Bune, rele, se întâmplă toate grămadă și am început să le tratez pe toate la fel. Cu vorbe de duh. Și Slavă Domnului că împart câțiva litri de bunăvoință și blagoslovenii în toate direcțiile.
Vezi aici diverse povești pe această temă. (29 februarie 2016, 26 mai 2015, 10 aprilie 2015, 20 martie 2015, 17 martie 201523 decembrie 201426 septembrie 2012)

Dar să lăsăm câmpiile verzi să fie bătute de alții la aceste ore atât de timpurii și să revenim la ziua de ieri, care evident că nu a făcut excepție și aici vreau să o menționez pe tipa de pe bulevardul Unirii, de pe lângă terenul viran, vis-a-vis de tribunal, care s-a gândit să deschidă frumusețea aia de ușă de la mașina fără să se uite dacă vine sau nu ceva. Am derapat cu succes până la câțiva centimetri de dânsa.

Sau individul din intersecția de la Alba Iulia, care nu considera că trebuie să acorde prioritate atunci când trece o bicicletă, chiar dacă ar fi avut dreptul. Că doar nu e vehicul. Poate ar fi mai bine să meargă pe trotuar, nu? Pe lângă moșuleți și copii pe tricicletă.

Sau individul ușor fumat sau amețit din intersecție de la Muncii, care a uitat că trebuie să stea pe trotuar dacă semaforul pentru pietoni este roșu și cel al mașinilor este verde și să nu stea în mijlocul benzii și să se uite la tine. Ce faci Gogule?

Ei bine, tuturor le doresc multe flori, frunze și morcovi, pe care să și le îndese unde nu bate soarele.

Dar hei, de ce să-ți crești tu tensiunea din lucruri din astea minore....

"Orice s-ar întâmpla zilnic, important este să treci peste".
Gică (șofer pe buldozer)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur