Ati auzit de freecycle?

Freecycle este un fenomen pe care l-am descoperit cu ceva timp in urma. Iti ofera cadrul media ce permite oricaruia dintre noi sa "recicleze" obiectele pe care in mod normal le-ar arunca. Astfel ai posibilitatea de a oferi aceste obiecte unor persoane care chiar au nevoie de ele.
imagine preluata de pe  ways2gogreen.com

Freecycle este o miscare la nivel global, compusa din numeroase grupuri, constituite la nivel local. Mottoul miscarii "One person's trash can truly be another's treasure!"
Gruparea are cate un reprezentant moderator voluntar la nivel de grup, iar calitatea de a fi membru este obtinuta in mod gratuit.

Ca istoric, e interesant de stiut ca reteaua freecycle a prins aripi in mai 2003 in sensul promovarii reducerii cantitatii de deseuri in centrul orasului Tucson si salvarii desertului din calea gropilor de gunoi in permanenta extindere.

Freecycle furnizeaza persoanelor fizice precum si organizatiilor non profit un forum electronic prin care sa aiba posibilitatea de a recicla obiectele nedorite.

In Romania, fenomenul freecycle a imbracat forma catorva siteuri web sau grupuri de yahoo cu sute de membrii si mii de anunturi cu obiecte de dat sau cautate. Avem reprezentante zonale ale grupului infiintat in US precum si variante multiple autohtone, fiecare dorind sa isi aduca contributia si sa-si ajute semenii.
Prin urmare, in cazul in care constatati ca va prisosesc anumite lucruri precum: haine, obiecte decorative, mobilier, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, produse de ingrijire personala si cosmetica, accesorii pentru animalele de companie - pe scurt, tot ceea ce constituie un obiect tangibil, atunci puteti intra pe oricare din linkurile de mai jos si veti fi directionati catre unul din grupurile existente la noi si functionale in acest moment.
Important de retinut este faptul ca animalele NU sunt obiecte :).. prin urmare nu le puteti dona.

Linkurile utile:
Freecycle Bucuresti - cu peste 4900 de membri
Freecycle Brasov - peste 270 membri
Freecycle Tulcea - aproape 30 de membri
Freecycle Iasi - peste 95 de membri
Freecycle Cluj Napoca - peste 410 membri
Freecycle Constanta - cu 158 de membri
Freecycle Craiova - cu 239 de membri
Freecycle Oradea - cu 189 membri
Freecycle Piatra Neamt - cu 84 de membri
Freecycle Resita - cu 41 de membri
Freecycle Sibiu - cu 646 de membri
Freecycle Targoviste - cu 43 de membri
Freecycle Timisoara - cu 1668 membri
Freecycle Ploiesti - cu 221 membri
Binefacere.ro
Lucruri gratis - cu peste 6.500 de membri in tara si peste 12.000 obiecte donate (multe inainte :)..)
Cerseste

Comentarii

  1. Multumim pentru recomandare :)
    Ai pus link catre blogul LucruriGratis (.com), site-ul pe care se intampla tranzactiile gratuite este http://www.lucrurigratis.RO
    Aici, pe site, s-au oferit pana acum aproape 12.000 obiecte gratuite si exista o comunitate de 6500 membri din toata tara :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu multumesc pentru completare. Voi posta si linkul catre RO :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca vrei sa iti completezi lista, poti sa te inspiri de aici: http://www.lucrurigratis.com/2010/08/sfaturi-gratis-site-uri-cu-lucruri-gratis-din-romania/

    RăspundețiȘtergere
  4. Suna foarte interesant, in Satu Mare nu se va face oare? s-ar gasi si aici oameni care sa doneze lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  5. deocamdata linkurile de mai sus le-am gasit la o prima cautare pe net. sunt sigura ca mai exista si alte grupuri restranse care doneaza. poti crea chiar tu grupul pe yahoo ca grup de sine statator, sau sa te afiliezi la o miscare de tipul freecycle sau lucruri.gratis. :) oricum nu costa nimic in niciunu din cazuri. asta din cate stiu..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur