Retrospectiva sportiva asupra lui 2018

2018 a fost furtunos și nu mă refer aici la partea meteorologica a lucrurilor. S-au întâmplat multe, cu toții am trecut prin numeroase încercări și aventuri și uite cum ușor ușor, spre final de an, am ieșit la liman.
Din punct de vedere sportiv anul trecut nu a excelat, dar cu siguranță multe chestiuni au ieșit în evidență. Mi-a reușit din nou manevra cu timpul liber - a fost împărțit cu grijă între pasiuni astfel încât acesta să fie ocupat de fiecare în parte cât s-a putut. Le-am cultivat (pe ele pasiuni) astfel încât să se dezvolte frumos. Pentru mine 2018 a fost anul în care am început să pun bazele pentru nebunia care ne așteaptă în 2019 și am mers pe principiul care spune simplu - "cantitatea nu înseamnă neapărat calitate".
Am alergat mai mult, am biciclit ceva mai puțin, am mers pe jos și am făcut drumeții de câte ori am avut ocazia, fără regrete și cu speranța că voi avea timp și în viitor măcar tot pe atât să mă ocup de ceea ce îmi place.
Și pentru că finalul precum și începutul de an sunt întotdeauna mai melancolice, presărate cu retrospective fabuloase sau cu planuri fantastice, iată o scurtă statistică pentru anul ce tocmai s-a încheiat.

Moi
Am însumat un total de 8932,7 kilometri iar aici sunt incluse atât turele cu bicicleta, alergarea, plimbarea și mersul rapid, bălăureala pentru rotunjirea cifrelor sau înotul prin ape străine (bine... bătutul apei). Dar să le împărțim pe căprării.

Bicicleta mi-a furat 343h 15m, timp în care am străbătut 7,615.6 km cu o diferență de nivel de vreo 41,365 m, asta cale de 180 de ieșiri cu bicicleta.
Nu e rău, dar cu siguranță sunt cifre ceva mai mici față de anii precedenți, mai exact 90% din distanța biciclită anul trecut. Asta nu înseamnă că nu am vizitat iarăși o serie de locuri noi și minunate! Departe de mine acest gand. Dacă ar fi să rezum, cele mai importante ture au fost plimbările cu bicicleta prin țară, la brevetele Randonneurs, Dunav Ultra și călătoria cu bicicleta până în Grecia, via Bulgaria și Turcia.

Pe locul doi a fost alergarea pentru care am dedicat 81h 7m pentru cei 800.6 km pe muche fix! Diferența de nivel a fost pe la valoarea de 9,452 m și am avut aproximativ 97 de alergări.
Dacă la bicicletă lucrurile sunt nici prea prea, nici foarte foarte – ei bine la alergare lucrurile s-au îmbunătățit semnificativ, și asta pentru că am alergat de două ori și ceva mai mult ca în 2017, ceea ce este extraordinar. Ei bine – și mai spectaculos este faptul că în general și viteza s-a îmbunătățit cu aproximativ 30-45 de secunde, în funcție de starea de spirit și alinierea planetelor sau a lunii.

Pe lângă toate acestea, mai sunt vreo 516.50 km care au fost străbătuți pe jos prin oraș sau în drumeții și nu-mi pare rău de niciun metru.

Significant other
Bicicleta l-a purtat cale bătută de 7,819.0 km, preț de 359h 9m, în 187 călătorii, cu o diferență totală de nivel de 30,949 m.

Este de remarcat că a existat și un moment de alergare, cale de 5 km, străbătuți într-o ora și cu o diferență de nivel de 38m. Dar sunt 5 km în plus față de 2017 – când nu a fost niciunul.

De asemenea, significant other mai are și vreo 4,357 m în ape albastre de bazin sau mare, străbătuți în 1h 1m în 4 sesiuni de înot înregistrate. Restul au fost neînregistrate.

Acestea fiind spuse, trebuie să-ți zic că se anunță un 2019 extraordinar!
😜

Sursa imagine: Wallpaper.wiki

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur