Naveta

Am făcut marți seară prima navetă în alergare de anul acesta. Mai puțin obișnuită cu versiunea care mă poartă pe propriile picioare și nu pe două roți turbate, am ales pentru cea mai friguroasă zi de ianuarie o variantă extrem de scurtă a traseului meu, care taie Bucureștiul în două pe la Unirii, Bibliotecă și mai departe Calea Vitan.

Am mai experimentat fuga de la serviciu până acasă de câteva ori, găsindu-mă ocazional în ipostaza de a mă ploua cu găleata tot drumul.
În astea câteva ieșiri, află de la mine că am dezvoltat o adevărată aversiune pentru porțiunea situată între Curtea de Apel și semaforul din intersecția cu Bd. Unirii, precum și pentru porțiunea imediat de după fântâni înspre Bibliotecă Națională, parțial încă o bucățică din intersecția de după Bibliotecă (Unirii cu Mircea Vodă) și puțin mai departe pe trotuar și iarăși încă o secțiune de la intersecția Unirii cu Nerva Traian și până la intersecția cu Lucian Blaga/Calea Vitan. Vorbesc despre o serie de zone, de altfel minunate, frumos amenajate, cu spații generoase și care permit circulația liberă a pietonilor înspre unde văd ei cu ochii.

Da..

Doar că bucățile astea mirobolante sunt placate, printre altele, și cu un tip aparte de pavaj și gresie de exterior care alunecă teribil atunci când este ușor umedă de la ploaie, lapoviță, ninsoare, sau plânsetul unui copil care și-a pierdut jucăria. 
Ce vreau să-ți zic este faptul că alergarea mea ar fi fost de-a dreptul lipsită de evenimente în lipsa acestor bucăți de gresie! Mulțumită acestora - am lopătat cu spor și am bătut aerul cu aripile mult întinse în speranța apucării la o adică a unui punct decent de sprijin, până să mă prăbușesc de-a dreptul, în văzul tuturor și în mijlocul urbei, pe caldarâmul umed și rece.
Nu, n-am făcut-o dacă te întrebai, dar nici mult nu mai aveam.
A mai înseninat ziua și faptul că undeva în fața mea am mai identificat un alergăcios, zgribulit de cele minus 6 grade (simțite ca minus 11) și care m-a făcut să simt că nu sunt singura făptură care a scos nasul din casă/mașina pe vremea asta.

Să continuăm zic! 😎



Sursă imagine: Runliftmom

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur