Faith in humanity? Restored

Mi-a sarit afurisitul de lant azi. Din nou!
Tocmai trecusem de Izvor cand, la un moment dat, se blocheaza ceva si nu mai pot sa pedalez.
Opresc si ma dau frumos deoparte, intre doua masini parcate, cu nervii de rigoare. Lantul! Trag de el in toate directiile, ma murdaresc pe maini pana la cot si desfac roata (pentru ca uratenia se blocase undeva intre butuc si cadru). Reusesc intr-un final sa eliberez lantul si sa-l pun pe calea cea dreapta, dar da-i de inchide quick release-ul daca mai poti... bad day for science..
Simt cum ma apuca nevricalele, ma ridic de unde eram eu bagata acolo si ma uit in zare, ca omul care stie ca urmeaza o zi "buna". Masinile treceau nepasatoare pe drum, fara sa bage de seama drama existentiala pe care o traversam.

In secundele mele de contemplare, trece pe langa mine pe sosea si un biciclist. M-a vazut ca eram acolo cu bicicleta intoarsa, a pus frana si s-a intors pe trotuar pana in dreptul meu sa ma intrebe daca sunt in regula. I-am zis de problema mea cu quick-release-ul. Se uita lung si-mi zice intelegator.. ca "stii ca nu trebuie sa desfaci asta cand iti cade lantul". Vroiam sa rad isteric. Ma abtin si ii explic de faptul ca lantul meu se blocase intre cadru si butuc acolo cumva, intr-o modalitate necunoscuta mie sau oricarei alte creaturi de pe planeta asta.
Pare ca ofteaza si da din cap intelegator, ma ajuta si inchide surubul, imi intoarce bicicleta, ma mai intreaba o data daca sunt in regula si imi ureaza drum bun mai departe.

Am ramas cu un sentiment atat de placut dupa ce m-a ajutat tipul asta. Nu stiu cum il cheama pentru ca nu am facut cunostinta. Purta blugi albastri, un tricou verde pe spatele caruia scria ceva cu rosu parca si o casca neagra. Pe la vreo 30 de ani maxim. Pur si simplu s-a oprit, a ajutat pe cineva la nevoie si a plecat mai departe unde avea treaba.

Mi-a facut ziua :)

Comentarii

  1. Dacă mi se permite, am o recomandare pentru viitor: acel quick-release, mai ales cel de la roată, nu trebuie strâns foarte tare, ci destul de ferm. Asta înseamnă, dacă nu poți destul de ușor, să mai desfiletezi piulița din capătul celălalt față de levier câte puțin și tot așa până poți.
    Dacă e prea strâns QR-ul tija va fi tensionată și în unele cazuri poate ceda. Iar într-o situație mai gravă, poate pleca roata la plimbare... de una singură, fără restul bicicletei.
    Iar pentru evitarea ajungerii lanțului între pinionul mic și cadru, trebuie reglat șurubul de Hi (H pe schimbător). Strâns cât se poate, dar fără forță, când lanțul e pe pinionul mic și foaia mare. Recomand o verificare anuală la schimbătoare și frâne. Acum depinde și de rata folosirii bicicletei, condiții etc.

    Un sfârșit de sezon plăcut. :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur