Din trafic

Ma grabeam azi sa ajung acasa. Merg ceva mai repede de felul meu, cat imi permit picioarele, bicicleta si regulile rutiere. Strabatusem mai bine de jumatate din drum, facusem coltul de la Unirii, ca vin pe straduta aia din spatele restaurantului Horoscop si ma indreptam deja spre Budapesta/Tineretului.
De departe, vad in fata mea trei tipi pe biciclete din alea galbene, inchiriate, de la Raiffeisen sau de unde mai sunt, mergeau ei fara nici o grija pe prima banda, usor pe trei carari. Am ajuns in acelasi timp la intersectia de la Budapesta si ne-am oprit aproape in sir indian la semafor. Pareau sa fie de liceu, ca varsta aproximativa, si iesisera si ei la plimbare.

Se face semaforul pentru pietoni verde pana la jumatate, pleaca ei hahaind, se strecoara printre masini si trec mai departe spre Tineretului fara griji. Se face verde pentru masini. Plec si eu de unde eram, accelerez si trec in tromba pe langa ei spre unde aveam eu treaba. Ajung repede la Tineretului, ma strecor prin invalmaseala care se face acolo la semafor si pentru ca era pe rosu si stiu ca dureaza ceva mai mult, ma opresc langa bordura, sprijinita pe un picior si ma uit in parc, contemplu, deja ma gandeam la ale mele.

Si ajung astia trei, fix in dreptul meu, labartati de-a latul strazii. Ma uit eu la ei, ii vad insirati si ma intorc la gandurile mele si la privirea in parc, spre masini, bla.
Nu ma vazusera la fata, iar echipamentul.. sa zicem ca nu tot timpul poti sa faci diferenta intre femei si barbati pe bicicleta. Mai ales daca se adauga un rucsac mare si umflat, casca indesata pe ochi si toate celelalte accesorii. Buun!

La un moment dat, unul din ei il intreaba pe altul: "Ba, e femeie?"
De-a lungul timpului m-am obisnuit cu zecile de comentarii de toate felurile, dubioase sau amuzante, iar incertitudinea cu privire la sexul biciclistului daca la inceput ma deranja teribil (adica, cum adica sa nu-si dea seama daca-s sau nu femeie, tragedie, dat ochii peste cap), acum mi se pare ceva normal cand vine din partea unui ochi "neantrenat".. Totusi, spranceana mea stanga s-a ridicat instant, iar capul mi-a pivotat pe gat spre stanga, cu tot cu spranceana ridicata catre baietii respectivi.
"Da, e femeie" ii raspund eu. Imi luasem mina serioasa.
Surpriza pe fata tipului "Da, e femeie" zice el acolo in timp ce unul din ailalti doi mai mustacea un pic.
"Aveti niste fese foarte frumoase" imi zice el si pleaca toti trei imediat dupa, ca se facuse semaforul verde..
Am murit!
"Aveti" si "fese" in aceeasi propozitie :)))))))))))))

Cat am ras eu atunci, dar cat am mai putut rade pe drum spre casa, cand stateam sa ma gandesc daca cei trei au discutat intre ei inainte si au avut probleme din alea existentiale de genul daca sa le placa sau nu fesele mele :)))) in functie de faptul daca eram femeie sau barbat :))))  is it wrong? :)))))))

Nu-i banc, da-i buna :))
Hai sa ne-auzim cu bine :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur