Zi de vara-n plina toamna

Am avut ieri ocazia sa ma bucur de putin soare si cer albastru, chiar daca ne aflam la sfarsitul lunii octombrie, teoretic in plina toamna mohorata. Cum nu am vazut nici macar picior de nor pe cer, m-am hotarat sa-mi iau rotile la spinare.

Nu m-am chinuit sa pedalez foarte tare, am luat-o chiar molcom pe dealurile din Tineretului. Puzderie de oameni, tineri si batrani, copii, caini, claie peste gramada pe fiecare petic de iarba scaldat de raze. M-am oprit si eu pret de cateva minute, m-am dat jos din sa si m-am asezat direct pe iarba, sa ma incarc cu optimism si putere de la soare, care stralucea parca cu gura pana la urechi inapoi spre mine. Mi-am ales un loc potrivit, nici prea inalt dar nici prea jos, cat sa ma pot bucura de o priveliste grozava. Am inceput sa ma uit, in dreapta, in stanga, sa vad cerul, sa vad oamenii de langa mine. Zambete, tipete de copii razgaiati, rasete zglobii si cozi vesele, toate astea presarate pe o pajiste frumoasa.

Bicicleta mea a admirat si ea vesela in jur, dupa ce se bucurase in prealabil de o baie binemeritata, care sa o curete (ce-i drept partial), de noroiul vechi de 2 saptamani.


 Parcul Tineretului este grozav in perioada asta a anului.

Am surprins un fotograf bine ascuns pe malul lacului, poza inspre alee de unde sa nu-l vada nimeni. Dar eu l-am vazut si l-am si prins in poza :)

Multe, multe culori peste tot.

Inclusiv malul Dambovitei cea neprietenoasa a fost primitor. Galben, rosu, maro, verde, alaturi de cerul albastru si griul soselei, toate s-au asortat excelent :D

Eterna poza cu picioarele :P

Funduri de rata, suspendate. Sa-ti zic care e treaba cu ele. Mie fundurile de animale cu puf sau cu pene mi se par extrem de nostime - cum sunt si ratele pe care le-am surprins pe Dambovita care orbecaiau cu posteriorul in sus dupa gustarea de dupa-amiaza. Cand le vezi coada motata si felul in care dau din picioare pentru a se putea tine la suprafata apei, nu are cum sa nu te incerce macar un zambet in coltul gurii.

Iar seara, o luna bulbucata si rotunda a luminat imprejurimile. Perfect pentru o tura de alergat :)

Am incheiat ziua avand la activ vreo 12 km relaxanti de bicla si vreo 6 km de alergare.
Si apoi un somn bun si odihnitor :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur