pregateste-te!

Dupa cum probabil toata lumea a auzit din presa, de la prieteni sau de pe net, duminica pe 17 octombrie va avea loc Bucharest City Marathon 2010, organizat de asociatia Bucharest Running Club, alaturi de Federatia Romana de Atletism.
Fiind deja la a treia editie (corectati-ma daca gresesc), categoriile la care te poti inscrie sunt numeroase si depind de gradul de pregatire pe care il are fiecare in parte. In ceea ce ma priveste, m-am rezumat la cursa populara, necompetitiva, de doar 4 km. Mi-am pus in gand ca anul urmator sa atac cu succes stafeta, cu patru colegi in echipa si cu un traseu de 10 km de alergare. Asta inseamna ca am un an sa ma pun in forma :)

Pentru cei interesati, e bine de stiut ca taxa de participare este de 20 Ron la cursa populara, iar sumele stranse vor fi donate celor doua cauze ale Bucharest City Marathon – Hospice Casa Sperantei si Viitor Plus Asociatia de Dezvoltare Durabila. Acum intre noi fie vorba, 20 de ron nu mi se pare o suma foarte mare, iar faptul ca va fi utilizata intr-un scop bun, cred ca poate motiva destule persoane sa se inscrie si sa participe, daca nu pentru miscare, macar pentru ideea ca micul lor efort financiar poate ajuta una din cele doua cauze.

Organizatiile care vor primi fondurile rezultate in urma maratonului, sunt nonguvernamentale si nonprofit, si anume Hospice "Casa Speranţei" ajuta la îngrijirea pacienţilor cu boli incurabile în stadii avansate iar ViitorPlus sustine plantarea cât mai multor copaci şi îmbunătăţirea calităţii mediului în care trăim.

Cursa va avea loc in jurul Casei Poporului iar timpul pentru incheierea acesteia este nelimitat (adica in cazul in care nu poti alerga, poti sa mergi, sa te rostogolesti sau sa tzopai. Nimeni nu te va arata cu degetul si nici nu va rade de tine, pentru ca este o cursa conceputa pentru a incuraja oamenii sa faca miscare si sa traiasca sanatos si, dupa cum bine stim, mersul pe jos este benefic si tonic pentru organism :) ).

Nu exista limita de varsta pentru participanti si nici alte restrictii legate de sex.

Din nou, pentru doritorii de miscare in aer liber, e bine de stiut ca numerele şi kit-urile de concurs vor fi ridicate în cadrul Sport Expo, organizat în faţa Palatului Parlamentului în Bulevardul Libertăţii, în următoarele intervale:

- Vineri - 15/10 - de la 13:00 la 20:00 - deschis participanţilor şi publicului
- Sâmbătă - 16/10 - de la 10:00 la 20:00 - deschis participanţilor şi publicului
- Duminică - 17/10 - de la 07:30 la 08:30 - doar ridicarea numerelor de concurs - de la 08:30 la 15:30 - deschis participanţilor şi publicului

Toţi participanţii vor primi câte un tricou de concurs înainte de start şi câte o medalie comemorativă la sfârşitul cursei. (boy o boy, a doua :D..)

Locul startului va fi Piata Constitutiei la minunata ora de 9:30.

Vom fi acolo!

Comentarii

  1. Ma intreb cati bani se duc spre casa aia pentru sperante si pentru fundatie... din moment ce fiecare participant primeste un tricou + gat-legau.

    1... 2 lei din fiecare bilet? Deci 100 de oameni = 200 lei. Pfoa... e bine, casa isi poate cumpara un pres nou la intrare si fundatia isi poate cumpara 2 lopeti.

    De la 1000 de oameni in sus cred ca se poate vorbi de o suma [2000 lei... uau]. Si ma intreb daca o sa se miste 1000+ de oameni sa dea ture de palat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mah, ideea e ca in cantitati mari, promotionalele sunt foarte ieftine, iar pentru evenimentul asta - tricourile si medaliile se fac in cantitati mari. Daca la tura de 4 km sunt vreo 350-400 persoane inscrise, gandeste-te ca mai sunt inca vreo 5 categorii la care oamenii se pot inscrie. Ca numar de oameni cred ca o sa fie peste 1000 de persoane. Tricoul ca sa il faci nu va costa mai mult de 2-3 euro (pentru ca nu este un tricou de firma sa te coste miliarde, este un tricou simplu ce va fi inscriptionat), medaliile la fel - cantitate mare inseamna pret mic per bucata. Gandeste-te ca se castiga foarte multi bani din publicitate - multe firme care isi doresc logourile sau pliantele si brosurile in kiturile de concurs. Si din asta, prietene vin the big bucks care fac diferenta :)
    pupix!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur