Heatmap

Undeva prin 2015 am început eu să fac trasee mai lungi, împinsă de Claudiu de la spate cu drumurile lui interesante. Probabil și pentru că în anul ăla mi-am luat prima cursieră. Nu de alta, dar un MTB cu roți de 26” cu multe kilograme la bord, nu e chiar cea mai grozavă boabă din păstaie și e nițel cam incomod să mergi bălălău câte 150-200km/zi pe el călare.
Tot navigând săptămânile trecute pe Facebook, pentru relaxarea minții și a simțurilor în general, am găsit întâmplător un tool care mi s-a părut interesant - Strava Multiple Ride Mapper, un instrument care-ți construiește hărți cu toate traseele pe care le străbați (cu bicicleta, mers, alergare, ski, cu barca, etc - orice traseu "sportiv" să-i zicem, pe care-l înregistrezi pe Strava) într-un interval de timp marcat de tine. Și dacă tot l-am găsit, am zis să-l și încerc și uite așa arată dragii moșului (babei) începuturile mele din 2015, cu primele incursiuni pe la bulgari și drumuri de o frumusețe răpitoare prin Ardeal și Carpații Orientali.
2015
Aplicația e ușor răscolitoare de amintiri frumoase, pentru că pe măsură ce harta se construiește traseu cu traseu, îți aduci aminte de drumurile și întâmplările petrecute pe fiecare rută în parte, în cazul meu tura ținutului săsesc de 5 zile, prima urcare pe Transfăgărășan, primul drum cu bicicleta la mare cu Mândruță, Călătorie între Cer și Pământ - concursul de MTB din Târgu Ocna, un traseu de vis pe TransRarău și cheile Bicazului, drumurile prin Bulgaria către Silistra și Balcic și câte și mai câte, toate povești frumoase cu pozne una și una.

Curiozitatea m-a împins să nu mă opresc la 2015, așa că l-am luat și pe 2016 în colimator și cam așa arată o frumoasă reprezentare grafică a tuturor drumurilor străbătute în acel an. Bucureștiul este îngălbenit de numărul ridicat de ture și se disting frumos traseele lungi de Randonneurs, alături de excursia de trei zile până în Grecia, drumul spre Balcic și bălăureala de pe insula Samotraki.
2016
Harta celor mai străbătute drumuri din 2017 este încă mică de tot. Abia am început să o construiesc și deja arată bine, cu incursiunile spre Lehliu și Ruse. Îmi doresc să o extind cât se poate de mult și spre celelalte zone ale țării. Bine, asta înseamnă să călătoresc foarte mult. Dacă am putea să facem numai asta, probabil am fi cele mai fericite persoane de pe planetă, dar pentru că nu suntem afectați periodic de maree de bani care să se prăvălească în neștire peste noi pentru a putea face acest lucru, am decis că stam foarte bine la capitolul călătorii și acum. 
2017
Ce se vede acolo cu roșu intens și galben sunt cele mai umblate trasee, evident în București, unde mersul cu bicicleta la muncă face piciorul frumos.

Pentru cei care își doresc să-și construiască propriul heatmap - aveți aici linkul către aplicație. Se face conexiunea rapid cu Strava, treci intervalul de timp care te interesează pentru construirea hărții, tipul de activitate (eu nu le-am pus pe toate, doar traseele făcute pe bicicletă) și am optat să-mi adauge și drumurile marcate ca fiind naveta cu bicicleta la muncă. Și-apoi aștepți nițel și o să vezi cum se construiește, traseu cu traseu, harta muncii/distracției tale.

Suntem pe drumul cel bun!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur