Festivalul Luminii

E adevarat, s-a intamplat acum vreo doua saptamani evenimentul de care va zic, dar a fost neobisnuit, asa ca merita sa-i acord vreo cateva randuri si o parte din timpul meu.
Festivalul Luminii a avut loc pe 17 mai (intr-o sambata minunata, dupa Road Grand Prix) in Bucuresti, in parcul Carol, pe aleea principala ce porneste de la Fantana Horoscop si duce pana sus la Mausoleu (cunoscut de catre entuziastii epocii de aur drept Monumentul eroilor luptei pentru libertatea poporului si a patriei, pentru socialism).
Nu prea stiam la ce sa ma astept din descrierea pe care o gasisem intamplator pe Facebook (morala e ca si FB-ul e bun la ceva, nu doar la pierderea constienta si irecuperabila a timpului tau liber). Organizatorii sustineau ca ne asteapta nerabdatori in parc, in locul in care lucrurile marunte prind contur, cand, incepand cu ora 20:00 si cu lasarea intunericului, urmau sa fie aprinse peste 10.000 de lumanari bine asezate in gulgute hand made de catre cercetasi. Evident ca m-am intrebat ce este aceea o gulguta. Nu am vazut/gustat/mirosit/pipait una pana acum, dar evident ca urma sa aflu in cel mai scurt timp. Pe langa gulgutele neobisnuite, aveam sa mai gasesc pe acolo magicieni, face painting, jonglerii cu foc, expozitii foto si muzica. Pai daca e vorba de un astfel de festival, nu am stat mult pe ganduri si impreuna cu Ana, ne-am infiintat amandoua la ora stabilita pe aleea parcului.

Si cam asta e ceea ce am gasit aici.
Pe scarile ce urca dealul Filaretului si duc la Mausoleu si pe podul peste lac, pana in fata de tot la intrarea dinspre Fantana, erau pozitionate in forme pe care nu puteai sa le recunosti tot timpul de foarte aproape, un fel de căușe, confectionate din hartie, in care se gasea putin nisip (pentru stabilitate, sa nu le sufle vantul) si cate o lumanare mica.
Simbolul cel mai impunator era un mare fleur de lis, care se intindea pe toata lungimea scarilor.


La ora 20:00 incepusera sa se stranga deja cativa oameni pe aleea lata.

Se mai gaseau apoi gulgute atarnate,

Simbolul pacii,

Iar un fleur de lis de dimensiuni mai scazute,

Stele colorate,

Alte gulgute atarnate, in forma de plasa.

Cu apropierea noptii, lumanarile au inceput sa fie aprinse....

.... si sa ofere imagini dragute :)





Iar oamenii au fost puzderie, care mai de care sa caste ochii

sau sa-si faca poze cu draguteniile colorate ce se gaseau intinse pe jos :)

Si sa zambeasca.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur