winter sports

Cand spui sporturi de iarna, te gandesti automat la activitati precum skiul, patinaj viteza, datul cu sania sau cu punga, patinajul artistic, saritura cu skiurile, mersul cu snowmobilul, bobul, precum si alte cateva variatiuni pe-aceasta tema.

Totusi nimeni nu zice nimic vreodata despre off-road biking on snow! Cred ca mersul pe bicicleta pe zapada iti poate oferi suficienta adrenalina, doar la gandul ca nu stii ce zace sub stratul gros si pufos de omat pe care te avanti vesel, ranjind si cu capul inainte.
multumim wikipedia pentru imagine
Teoretic, mersul pe bicicleta pe zapada se poate practica fara niciun fel de probleme daca esti dotat corespunzator, cu cauciucuri mai late, echipament de protectie (nelipsita casca) si imbracaminte adecvata (doar nu vrei sa te alegi cu un guturai dupa o excursie de vis prin padurile patriei). Din punctul meu de vedere, ar trebui chiar sa fie mult mai distractiv, mai ales ca toate cazaturile pe care le poti lua (in cap, in fund, pe spate, etc) nu te dor, cazi pe moale :).

Din cate am vazut pe la altii, e bine ca bicicleta  pe care o folosesti pentru practicarea acestui tip de miscare, sa aiba presiunea in camere un pic sub valoarea recomandata - nu prea umflata, sa nu patinezi in voie pe zapada, alunecand in toate directiile, dar nici prea scazuta, pentru a te alege cu un pinch flat la prima ramura ce se itzeste de sub omat, ci exact atat cat trebuie, pentru ca o suprafata mai mare din cauciucul rotii sa fie in contact cu drumul ales. Cred ca pana la urma practice makes perfect.

Magazinele de profil  furnizeaza cauciucuri cu caracteristici potrivite pentru sezonul rece, prin urmare nu strica si o vizita la acestea din cand in cand.

Acestea fiind zise, va comunic ca mi-e dor de bicicleta mea care se odihneste cuminte pe balcon.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Atentie! Ma dau cu parerea:

Postări populare de pe acest blog

De ce am renuntat la serviciile medicale Sanador

Pe unde ne-au purtat picioarele - Gaesti

Buzau - Lopatari si retur